Happy Halloween

På Nolgård/Hammarö (där jag är uppväxt och mina föräldrar bor, 5 km utanför Karlstad) finns ett hus som görs om till skräckhus på Halloween, dvs alltid den 31 oktober. Det är alltså på en helt sjukt proffsig nivå.

Vi hann dit innan jag skulle på eventet i torsdags och det var så mäktigt. Clowner som hoppade fram, barnskådisar som var sjukt otäcka osv. Så kul! Helt gratis! Kön ringlade sig längs gatan och det var urmysigt.

Sen åkte jag till stan medan Martin och barnen gick bus eller godis.

Igår åkte vi hem från Karlstad eftersom Juni och Arve hade bjudit hem några kompisar var på Halloweenmiddag. Jag blev lite stressad redan här, de fick bjuda åtta tillsammans och då är det ju många kompisar som inte får komma. Men det är väl sånt man behöver hantera som förälder antar jag.

Vi höll det superenkelt såklart. Först var det själva middagen.

– Grillkorv som vi körde i ugnen. ”Naglarna” dvs mandelspånen, blev lite brända men jag sa att det var ruttna naglar.

– ICAs färdiga svarta pizzabotten (på rulle) med tomatsås och ost.

– Pasta från Lidl.

– morotsstavar

Efter maten dansade de ”fattigmans-Just Dance” (dvs till färdiga videor på Youtube). Rave in the grave, This is Halloween, Ghostbusters osv. Alla var med och verkade ha kul, fint att de dansar så mycket i förskola och fritids.

När alla var lagom trötta var det fika. Juni hade valt och fixat helt själv. Två färdiga kladdkakor på varandra och spökigt pynt. Vispgrädde med grön karamellfärg. Spindlar av Oreos.

Vi var utklädda till zombies, Juni en Dolly Style-zombie. Jag en kock. Arve en pojkzombie. Martin var normal ifall nåt barn skulle bli rädd.

Seriöst att min utklädnad tog mig fem minuter. Skvätte färg på en gammal kockmössa och sminkade mig snabbt. Hade inga kockkläder men barn har ändå bra fantasi så jag tog en frasig klänning.

Vi avslutade med Hotell Transsylvanien 3 och popcorn i soffan.

Det var seriöst det mest lyckade ”kalas” vi haft någonsin. Minst ansträngande. Mest harmoniska barn osv.

PUH vad skönt när det var över och barnen var glada och nöjda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.