Hej från Shenzhen

Kinesiska Shenzhen grundades av Deng Xiaoping år 1979 som en ekonomisk frizon. Då bestod området av landsbygd och några byar. 40 år senare bor knappt 11 miljoner personer här.

Det är alltså en ung stad. Oväntat tyst är det här, eftersom nästan alla kör elbil. Och grönt är det också, det blommar fint i alla planteringar och träd längs gatorna. Många skyskrapor.

Jag kom hit ikväll. Programmet* börjar inte förrän imorgon så vi som redan kommit gick bara ut och åt.

Det blev något som kallas för hot pot. Som nån slags kinesisk fondue. Man får en stor gryta som är fylld med vatten, buljong och kryddor. Sen beställer man in olika tallrikar med t.ex. svamp, grönsaker och skaldjur. Maten läggs i grytan och plockas upp med hålslev när den är klar. Vi fick olika dippsåser också.

Det låter jättegott och det var… spännande. Jag är inte så glad i varken svamp eller blötdjur (jag vet, pinsamt) men det var i alla fall en social middag.

*Resan är en del av det ledarprogram jag fått möjlighet/”stipendium” till att gå. Vi har ett superintensivt schema tillsammans med Business Sweden. Det är jättespännande och lärorikt.

3 reaktioner till “Hej från Shenzhen”

  1. Var i Kina för drygt 15 år sedan, på turistgrupprundresa. Sänkte medelåldern rejält i gruppen. Och svalt, vi åt på hotellet typ varje dag och det var samma samma och inget smakade nåt, texturen var…sådär. Soppa likt diskvatten. Vet att det finns massa god mat i Kina, det gick oss tyvärr förbi. Ha det så gott och snacksa på rummet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.