Hej semesterdagboken (Mexico del 1)

Vi är i Mexico och jag råkade öppna upp för diskussion ang flygresor på instagram men kände att jag hade noll att säga, det finns ju inget försvar, jorden brinner upp osv. Vi har inte rest som familj på två år och nu gjorde vi det här valet i alla fall. Och här är dagboksanteckningar från resans första halva, kanske mest för min egen skull och av gammal vana?

Vi åkte i alla fall i söndags, den 29 december. Till London där vi bodde nära Heathrow en natt. Sen flög vi nästan tio timmar till Miami, väntade på flygplatsen i fem timmar och så vidare till Cancun. Flygresorna gick fint, vad enkelt allt är med större barn.

De första två nätterna bodde vi i Cancun (Renaissance), för att slippa åka långt då vi kom fram sent på kvällen. Vi fick ett rum på elfte våningen och utsikt över havet. Samt två stora och sköna sängar, vilket var väldigt skönt.

På morgonen fick vi åka golfbil till stranden. Det var ganska mycket sjögräs så vi badade mest i poolen. Jag läste ut två böcker. Vi åt guacamole och jag drack en margarita till lunch.

På eftermiddagen sprang jag 5 km på löpband. Sen var det eftermiddagsbad i poolen på hotellet.

Nyårsklänning, köpt för 50 kr på Tradera.

Vi firade nyårsafton på en italiensk restaurang eftersom barnen var sugna på pasta. Urgott var det!

Sen somnade hela familjen före kl 22. Typiskt eftersom det säkert hade varit ganska vackert med fyrverkerierna samt att jag äntligen var i samma tidszon som NY och ville se sändningen från Times Square. Men vi var så trötta.

Nyårsdagen började med en otrolig frukost.

Sen for vi vidare till Playa del Carmen. Där bor vi på Calixta hotel, mitt i stan. Tur att alla i familjen är bra på att sova för vi bor på första våningen mot en ganska livad gata, när jag vaknade imorse pågick fortfarande festen.

Den 2 januari var vi på stranden hela dagen. Vi hyrde solsängar och badade i havet i timmar. Det var höga vågor och en helt otrolig dag.

Poolen på hotellets tak. Så vackert här!

Vi har ätit otroligt god mat hittills, är galen i tacos i nästan alla former. Och margarita är min favoritdrink av alla världens drinkar så det passar perfekt.

Vi har spelat kort på balkongen, promenerat runt i stan, somnat tidigt om kvällarna och ätit avokadomacka till frukost.

Idag ska vi åka vidare till Tulum!

8 reaktioner till “Hej semesterdagboken (Mexico del 1)”

 1. Ser mycket härligt ut! Nu har det iaf varit sol 2 dagar i Stockholm, känns aningen lättare att leva.

  Längtar till att ha äldre barn så man enklare kan ta sig runt på resande fot!

 2. tycker det är tråkigt att du öppnade för diskussion men inte tog den.. många vettiga kommentarer på din insta, förutom alla ”njut!” Och ”det är du värd!”
  Vem är värd att flyga? Hur många långresor är okej när världen brinner? Ska det man reser i jobbet inte räknas in? Jag tycker att det är jätteviktiga frågor att diskutera. Att välja bort flyg är bland det viktigaste man kan göra som individ, utöver att äta vegetariskt och konsumera mindre (& mer medvetet i det man konsumerar). Men men, vintern är ju ”lång” och mörk. Klart man som svensk har rätt att njuta av sol och värme……

  1. Jag visste inte vad jag skulle svara men försökte börja svara på instagram nu. Angående dina frågor här:

   – Vem är värd att flyga?
   Ingen aning, otroligt svår fråga. Ingen är väl värd att flyga ”i onödan” nu.

   – Hur många långresor?
   Inga antar jag? Det bästa vore väl att inte resa i jobbet heller.

   Ang det viktigaste man kan göra, du skriver vegetariskt men du menar veganskt? ”Den bästa insatsen du kan göra för klimatet är att bli vegan, enligt den hittills största studien som gjorts av lantbrukets klimatpåverkan.
   – Genom att äta växtbaserat kan vi minska utsläppen från livsmedel med över 70 procent, säger docenten Fredrik Hedenus.”

   Läste också precis detta: Studier från Lunds universitet visar att låta bli att skaffa barn är den enskilt största uppoffringen du kan göra för klimatet. Större än att avstå flyg-, bilresor eller kött.”

   Såklart vi alla behöver göra större uppoffringar, vi är väl ovana att behöva uppoffra oss för andra och vana att leva i en värld med fruktansvärda orättvisor utan att behöva ändra vårt eget levnadssätt så mycket mer än genom ”det enda sättet är att påverka politiskt” osv. Tror att det kanske är en omställningsperiod?

   1. Tack för svar! Jag menar verkligen inte att kritisera dig personligen, blir bara uppgiven och frustrerad över hur lite vi i de rikare länderna gör för klimatet överlag. Detta inkluderar även mig, givetvis skulle jag kunna bli vegan t.ex.
    jag har också läst om att det som gör störst skillnad är att avstå från att skaffa barn och tro mig, jag som inte har barn funderar jättemycket över det. Vill jag ha barn, kan jag tänka mig att vara utan? Vilken värld kommer de att växa upp i, när överflödet som vi i väst är vana vid börjar sina och förhoppningsvis ifrågasätta ännu mer? Jag hoppas att jag, om jag och min sambo väljer att skaffa barn, kan tänka mig att leva ett ännu mer klimatsmart liv.

    Jag hoppas också att du har rätt i att vi är i en omställningsperiod, även om jag är osäker. Vi vet redan så mycket men gör så lite. Tänker på sommaren 2018 och hur många som engagerade sig i klimatet (eller påstod sig göra det?) då, är det nåt ännu allvarligare som krävs för att vi ska förstå att vi inte kan fortsätta leva som vi gör? Skitsvåra frågor, de där om hur mycket vi som individer behöver ”uppoffra” oss. Jag älskar också sol och värme och avskyr mörker,, men kan tänka mig att avstå flyg om det hjälper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.