I säng kl 20 prick

Igår glömde jag mina nycklar och upptäckte det inte förrän jag kommit hem och var utelåst. Martin hade fest på jobbet och skulle inte komma förrän sent så det var bara att åka till hans jobb och hämta nyckel. När jag var på väg för att hämta barnen och dra med dem till Odenplan tur och retur så ringde Junis kompis mamma och frågade om hon skulle ta med barnen till parkleken. Så extremt gulligt och väldigt skönt. Nästan tre timmar efter att jag lämnat jobbet kom vi hem.

När jag fixat middag och lagt barnen förberedde jag en workshop jag skulle hålla i på jobbet, och bakade Elsa Billgrens kaka fast med lite saffran också (den blev ärligt talat inte så god). Vi skulle planera julkampanj så det kändes kul att fixa julfika (glögg, pepparkakor etc) och ett julmusikquiz.

Vips var det midnatt och Martin kom hem och smakade på mina nybakade frallor och vi pratade en stund innan det var hög tid för läggdags.

Ikväll är jag så trött att jag redan har lagt mig. Ska seriöst sova nu, det kommer inte bli några problem.

Imorgon kommer barnbidraget och jag ska placera pengarna i fonder till barnen köpa ett par jättefina skor från Blankens (återkommer om dem imorgon) och kolla om den här skjortan finns i butik.

12 reaktioner till “I säng kl 20 prick”

 1. Gudrun Sjödén har inte kollektivavtal och tycker att kvinnor med låga löner får skylla sig själva. Själv kommer jag aldrig att handla där.

  1. Tack Emma, fattar verkligen. Var handlar du dina kläder? Jag tycker det är SÅ svårt att hitta butiker som är schyssta. I det räknar jag självklart in kollektivavtal. Men minst lika viktigt hur villkoren i fabriken ser ut samt användning av kemikalier och annat viktigt som påverkar de som arbetar med att ta fram tyger och syr upp plaggen. Sen vill jag dessutom gärna att det ska finnas större storlekar och att det finns mångfald i reklamen samt att det är bättre kvalité än slit och släng… Second Hand funkar ju i dessa fall men jag tycker det är svårt att hitta rätt i såna butiker.

   (Skincity, Acne, Hope, Dagmar och Rodebjer saknar kollektivavtal, om de inte skaffat nyligen.)

   1. Hon är även rasist och tycker att man ska få säga N-ordet om man vill samt har fortfarande kampanjer där vita kvinnor står i centrum med rasifierade och minoriteter står i bakgrunden och t ex utför typiska slavsysslor (tror jag läste om detta hos vildabarn på insta, fast hennes andra konto som jag inte minns namnet på nu). Tycker själv att kläderna är fina men detta går så emot mina principer och kan inte blunda för det när hon är så offentlig med sina åsikter.

    1. VAD I HELA FRIDEN!!!! Ok, ska verkligen försöka hitta källor till detta för det var det värsta jag läst på länge om det stämmer.

     Hittade något om hur hon använt sitt samiska arv men ska googla vidare.

     Angående rasifierade har jag tänkt att hon är en av få som alltid anlitad både rasifierade och äldre modeller utan att göra en grej av det. Men här har jag såklart inte något tolkningsföreträde. Ska läsa på!

     1. Men herre. Håller dock med om slutsatsen, man träffar ju en och annan av dessa ”Hon tillhör bara den vita klass som anser sig ha rätt att bestämma vilka ord som ska anses vara kränkande.” Men har hon inte gjort någon analys sen detta känns det ju skrämmande?

      Tack själv snälla Linn!

 2. Jag har gjort fredagar till den dag i veckan då jag alltid ska sprida lite digital uppskattning och idag vill jag hylla dig Hanna. Tack för din fina blogg som jag hamnade i via nån länk för flera år sedan och fortsatt läsa sedan dess men aldrig kommenterat. Du är så klok och skicklig på att skriva och behålla bra tonalitet! Dessutom verkar du vara en rolig kompis och jag gillar din musiksmak och klädstil. Hoppas du får en härlig helg! Kram från Sara

  1. Men Sara! Jag har varit så självkritisk runt bloggen den senaste tiden, och även runt mig själv och val och värderingar hit och dit. Dina snälla ord kunde inte ha kommit mer lägligt. Tusen tack och hoppas du får världens bästa helg 😭❤️😭❤️

 3. Jag har bakat nån kaka enligt Elsas recept och gjort nån gryta hon tipsade om. Äckligt blev det båda gångerna!

  1. Haha!! (förlåt det var ju inte alls kul egentligen, så trist när man ”gör sig till” och så blir det äckligt, men skrattet kom spontant. man förväntar sig verkligen att det ska bli bra med ett haussat recept!)

   1. Fast jag har gjort chiapudding som hon tipsade om med kokosgrädde. Den är faktiskt rätt god!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.