Idyllisk helg FÖRUTOM POLLEN

I torsdags var Junis kompis här och lekte, medan Martin och Arve var på kalas. Jag var däckad av allergi så jag sov mer än en timme under tiden. Kände mig som Madickens mamma (”till sängs med migrän”) när tjejerna kom in och viskfrågade om de fick ta lite fil och flingor. Sen somnade jag om och de skötte sig själva och var nog rätt nöjda med det. Senare gick jag upp och lagade tacos till dem, och när Elsa blivit hämtad åkte jag och Juni till stan och köpte några somriga plagg till henne.

I fredags kom Maj och Siru hit med tåget. Jag och Juni lämnade av Arve på Martins jobb och sen mötte vi upp våra gäster och drog till Gröna Lund. Det var så fint där, med solen och vattnet och vi tog båten till Slussen på vägen hem. Att man ens bor i en så vacker stad!

Igår vaknade jag hes på gränsen till utan röst, och kände mig helt under isen. Jag läste nånstans att de tre tråkigaste personligheterna att hamna intill på en fest är veganen, pollenallergikern och crossfitaren. Och värst av allt en kombination av dessa. Fattar verkligen! Men det är så tråkigt att bli SJUK av det vackraste som finns på hela året: när våren möter sommar, som ett himla bajsfilter över all klorofyll.

Gjorde i alla fall amerikanska pannkakor och smoothies till frukost.

Sen tog jag och Siru med alla barnen till Stora Bleckan. Där satt jag i skuggan, hes som en kråka pga astma och med knallröda ögon och snöt mig konstant. När vi lämnat av gästerna på centralen, för hemfärd till Karlstad, åkte jag till Farsta centrum för att klippa mig. Somnade i stolen två gånger, så absurt? Mitt i klippningen först, och sen när hon fönade håret och då nickade jag verkligen till med huvudet. Men jag var så trött och det var så skönt att bara sitta där.

Sen fick jag det gulligaste smset av syrran. Hon och Johan bjöd på picknick i Tantolunden, med libanesiskt till oss och plättar till barnen. Hon ville väl få mig att omvärdera parkhänget och det var jättehärligt faktiskt. Särskilt eftersom barnen hade så kul med fotboll och stenkastning i vattnet och allt.

Idag tänker jag dock inte gå utanför dörren. Har infört strikt vädringsförbud hemma och när Martin och barnen kommit hem (de ska på trädgårdskalas) ska alla få lämna kläderna i hallen och duscha bort alla frön. Själv tänker jag ligga i sängen största delen av dagen.

Förresten har jag googlat mig fram till att man eventuellt kan fyrdubbla dosen Desloratadin så nu testar jag om det hjälper att ta två morgon och två kväll. Och hoppas få en kallelse till astmakliniken snart, remissen skickades liksom 4 januari.

4 reaktioner till “Idyllisk helg FÖRUTOM POLLEN”

  1. Åh, känner igen känslan av att inte kunna njuta så mycket jag vill av våren. Själv har jag fått mjölkstockning av att vara ute för tunnklädd (läs tre lager kläder) i den 25-gradiga värmen och ljumma vinden. Samt soleksem, för första gången i livet. Blä!!

  2. Åh gud vad skönt att höra att jag inte är ensam om att vara hes och astrött. Mitt mantra är, snart blir det bättre.

  3. Men, köp en luftrenare! Vi fick hem vår igår och jag märker redan skillnad på både mig och min 20månaders. Så mycket lättare att andas och ögonen rinner inte lika mycket. Kolla bara så att den ni köper är tyst, vissa kan visst väsnas en del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.