Ja ja

Ok jag fattar att ni tycker att klädkod är väldigt töntigt. För mig är det ingen big deal men jag tycker å andra sidan att Magdalena Ribbings inställning till vett&etikett är fin. Och ni kan ändå vara glada för att jag får vara med i ett seniort nätverk?

PS älskar denna bild

23 reaktioner till “Ja ja”

 1. Fast… jag tycker ungefär som du, bara skönt med lite riktlinjer – som alla självklart kan välja att följa eller inte. Det är ju knappast någon som blir ombedd att vända i dörren på grund av fel klädsel.
  Kom ihåg att de som reagerar på ett inlägg är de som kommenterar. Alla vi andra tänkte bara ”vad kul för Hanna!”

 2. Även de som kommenterar frågande på klädkod tycker att det är kul för Hanna! 😀

  1. Ja men absolut. Men en skrev typ ”är detta ett skämt” och jag pallade inte ens godkänna den kommentaren för jag hade ju redan svarat på tre andra som ifrågasatte 🙂

 3. Vi har klädkod på jobbet! Skönt tycker jag, vi har business casual förövrigt🙌

 4. Tycker det är toppen med klädkod i den typen av sammanhang. Var på UGL för några år sen och då stod det i inbjudan att man skulle ha bekväma kläder som man kan promenera i oavsett väder. Mycket skönt för en som är lite nervös över att vara ”felklädd”. Och det låter fett kul med det där programmet du ska gå!

 5. Alltså jag är så på din sida! Skulle verkligen uppskatta klädkoder ibland, speciellt när man faktiskt blir dömd på yta hur gärna man än vill att det inte ska spela roll. Jag är forskare och åker på en del konferenser och det tog mig några år att lära mig vilken konferens som är mer uppklädd och vilken som är mer avslappnad. Speciellt när man är ny i ett sammanhang vill man ju inte hålla på att oroa sig för hur man är klädd. Heja dig iaf!

 6. Jo jag skrev den kommentaren om att det var ett skämt. Tycker fortfarande det är så sjukt..en klädkod på en utbildning. Men inser att jag lever så långt ifrån ett sådant liv. Är väl så ocool man kan bli som bor kvar i en småstad och jobbar som undersköterska. Tjänar antagligen en tredjedel av din lön. Och jobbar både kvällar och helger. Men trivs med mitt jobb och varje jäkla dag gör jag skillnad på riktigt i folks liv och möter människor i sorg och kris. Behöver inte heller resa till andra sidan jorden för att hjälpa någon eller anpassa mig till klädkoder.

  1. Alltså förlåt om jag provocerat eller verkar nedlåtande mot andra yrkesgrupper på något sätt? Jag tycker att undersköterska är ett av de absolut viktigaste uppdrag vi har i vårt samhälle och försöker åtminstone med valsedeln påverka era villkor. Skulle gärna betala högre skatt för att ge er skäligare löner i förhållande till den ofta stora arbetsbelastningen och obekväma arbetstiderna.

   Jag kände mig glad över att få vara del i programmet och blev lite ledsen över frågan om det var ett skämt. Särskilt som jag redan försökt förklara mig i tre tidigare kommentarer.

  2. Men va? ” Behöver inte heller resa till andra sidan jorden för att hjälpa någon eller anpassa mig till klädkoder”? Det är väl helt fantastiskt att vi har olika yrken? Det där var ett väldigt konstigt sätt att skriva på Hannas privata blogg. Ba: ”jag jobbar inte med samma som du. Därför tycker jag att alla ska ha det lika som i mitt yrke”. Okej? Jag jobbar också i en annan bransch med andra saker än dig och Hanna. Men att klanka ner på er för det? Alla drar vi vårt strå till stacken osv pga våra jobb..

 7. Grattis Hanna till att du kommit in på utbildningen, sån cool grej!

  Jag håller med dig, tycker det är jätteskönt med vett och etikett och klädkod – kanske FÖR att jag jobbar som undersköterska och har arbetskläder på mig när jag jobbar? Är så skönt att veta vad som förväntar sig i klädväg.

  Sen tycker jag det är väldigt coolt att man både kan göra skillnad här hemma i t.ex äldreomsorgen (där jag arbetar) och för de människor som får hjälp via Läkarmissionen och det viktiga arbetet som Hanna gör. Heja heja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.