Långhelg vid sjön

I onsdags storhandlade jag och packade bilen med allt vi behövde för en hel helg i stugan, inklusive mina barn och lånehunden. Sen körde jag lite längre än de två timmar som rekommenderas. Ärligt talat hade vi inte ens kommit till Södertälje på två timmar då det var köer ut ur stan samt att vi åt på Max och rastade hunden lite extra.

Vi stannade bara på rastplatser utomhus och väl framme i Värmland isolerade vi oss i sommarstugan. Jag hade dessutom kollat upp det närmsta sjukhuset och där vårdades två för covid, ingen på IVA. Kändes som en ganska riskfri resa.

Det var underbart att komma fram. Barnen målade stenar (tips, bra färg finns hos Panduro), jag skurade båten, promenerade och läste ut en hel bok.

Det är lite omständligt i stugan. Vi har el men inte vatten så man bär in sjövatten och kokar på spisen till disken. Sen diskar man i kokhett vatten och bär ut det avsvalnade diskvattnet och häller på blommorna.

Men det är också en del av avkopplingen; att de där bestyren får ta lite tid. När disken är torkad och inplockad är det så otroligt skönt att lägga sig på utesoffan och njuta av vågskvalpet och suset i tallarna.

Det finns ingen bättre plats i världen.

Charlie trivdes också.

En kommentar till “Långhelg vid sjön”

  1. Jättebra att ni har det bra i stugan, men ledsamt att se det här beteendet även hos dig. (Och nu syftar jag på dig som ”offentlig” iom bloggen, och inte dig privat.)

    Anledningen till att man inte ska vara mer än 2 timmar hemifrån har ju inte så mycket med smittrisk att göra, som att man riskerar att belasta sjukvården på den nya vistelseorten. Nej, ni kanske inte drar med er covid 19, men om ni av någon anledning måste uppsöka akutvård? Jag har ingen aning om hur belastade veterinärklinikerna runtom i landet är, men gissar att de inte heller vill ha utomsocknes besök.

    Kanske präglas den här kommentaren av att jag har all min familj och mina bästa vänner på 3-5 timmars avstånd = vi har inte setts sen i mars, och det lär fortsätta så över sommaren. Blir så omåttligt avundsjuk på de som kan ses ändå (eller bara ger 17 i rekommendationer och ger sig iväg), men jag är för feg/laglydig/präktig för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.