Lilla Saras födelsedag

När man kommer tillbaka till vardagen efter semestern kan det kännas som om man får NOLL tid med barnen och ”ska verkligen livet vara så här” osv. Men då kan man tänka på VAB. I alla fall om man har yngre barn och de inte är superfriska av sig.

Ja, detta apropå mitt inlägg om att kompensera. I natt fick nämligen Juni, som redan gått runt och snörvlat i några dagar, feber. Vips fick vi en hel dag tillsammans. Och fler såna lär det väl bli i vinter.

Jag höll även Arve hemma, han är också förkyld. Städade badrummet, bakade kladdkaka med båda (innan dess plockade Arve ur diskmaskinen och tog fram alla ingredienser, han må vara trulig ibland men han kan verkligen när han vill) och dessutom sov jag middag en timme innan lunch. Jag och Arve lekte att jag var hans bebis och så kollade han på en film medan bebisen sov snällt. Så mysig dag.

Sen kom Martin hem och löste av mig. Jag gjorde mig iordning och åkte till stan för att fira Sara. Vi skulle egentligen haft barnvakt men sånt är livet, vi får väl äta middag ute nån annan dag.

Här väntar jag på Sara och Johan på Tong, (som ligger i gamla Marie Laveau, för den som undrar). Älskar när den som serverar erbjuder sig att sätta de medhavda blommorna i en vas. Älskar också solrosor. Och en iskall dagens.

Det var förresten otroligt god mat. Mmm sichuanhetta och jordnötssås i en underbar mix.

Sen gick vi till Sara och Johans nya lägenhet och åt födelsedagsdessert. Nu mätt och nöjd i hissen hemma. Var helt varm när jag kom hem och då hade jag ändå den här tunna silkesblazern på mig.

Kände mig så glad under kvällen. När jag gick på söder, Swedenborgsgatan, Mariatorget, Hornsgatan, kryllade det av människor på restauranger och caféer och sensommarkvällen var ljummen.

Men nu måste jag sova för imorgon är det Martins tur att vabba och jag ska åka till jobbet tidigt. (När jag ändå är inne på positiva saker så måste jag säga att jobbet är väldigt roligt, också.)

2 reaktioner till “Lilla Saras födelsedag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.