Första riktiga semesterdagen

I måndags packade vi ihop oss för att åka till sommarstugan. Men först en dag hos Hammarbergs.

(Eller allra först höll jag på att bli vansinnig av projektledande av packning och städning men det orkar jag inte skriva om nu när ilskan runnit av.)

När vi kom fram till torpet satt Marie och läste i sin urcoola adidasdress. Inte prick så här, men nästan:

De har byggt en drömmig altan. Där fanns ett mysigt stort tält för regniga dagar, ett stort matbord, en uppvärmd bubbelpool och en stor uppblåsbar barnpool med liten rutschkana. Det var dukat för lunch när vi kom och vi hade med oss en färdig köttfärssås i gryta.

Efter lunchen kom Marie ut med en nybakad, knäckig, rabarberpaj.

Vi räddade en humla ur poolen och gav den en klick honung. Den åt i ungefär en timme och sen hade den fått kraft att flyga vidare. Man känner sån extra omsorg om bin och humlor nu?

Sen gick vi ned till sjön och badade. Jag kände pressen från Marie, hon är en superbadare. Tror aldrig i mitt liv jag badat i så kallt vatten. Kändes härligt efteråt såklart!

Sen låg jag i hängmattan en lång stund medan Marie och barnen badade bubbelpool. Blev så trött av sommarledigheten, det var skönt att bara ligga där. Därefter fick vi grillat och vin och lyssnade på soundtracket till Big Little Lies.

Efter kafferepet nedan åkte vi vidare genom sommarkvällen.

Tack för en urmysig dag! Känns som om en viktig del av vår semester är att hälsa på hemma hos vänner, snyltsemestern så att säga 🤷🏻‍♀️.

2 reaktioner till “Första riktiga semesterdagen”

  1. Tycker att det finns två bra strategier med semester som i mitt fall ofta hänger ihop.
    Det ena (mindre viktiga och frånvarande denna sommar) är en solresa. Ensamstående med två barn = lyxigt men välplanerat som boka biljetter 8 månader innan, Bo i lägenhet osv… Men reser ofta med andra ensam-vuxen-familjer
    Det andra SUPERVIKTIGA är att hänga med kompisar. Där jag och de(n) vuxna gillar varandra och barnen minst tollerarar varandra – helst gillar varandra. Våra semestrar bygger jag som ett pärlband av ”skidresor-fast-på-sommaren”. Försöker skapa den där känslan av att gå omkring i underställ tillsammans hela dagarna förutom när man är i slalombacken… Fast sommar-style. Kompishäng med grill, kortspel, kaffe i mängder, långa lata frukostar, lite bad OM VÄDRET TILLÅTER… så viktigt. Kompis-häng = bästa semestern!!! (när man har barn iallafall)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.