Pollenallergi osv

Mitt nässpray smakar så äckligt om man får ned det i munnen (man ska dock inte hetsdra in nässprayer som många gör?? utan andas in mjukt) men det är så sjukt bra! Min förra pollensäsong var min bästa i livet tack vare detta. DYMISTA heter det. Receptfritt från i år!!!!! Obs ej sponsrad av läkemedelsbranschen lol. Min kompis som var svårt beroende av vanligt nässpray kom för övrigt över det med hjälp av detta illasmakande underbara spray.

Fattar aldrig varför pollenallergier går runt och klagar och så har de inte börjat medicinera. Börja i tid herregud vad är det med er. Inte minst i dessa tider??? (oj kan det vara pms på gång här, blev tydligen orimligt irriterad över detta förlåt)

Personligen äter jag i alla fall aerius/deslorotadin, tar Dymista och behandlar mot astma i förebyggande syfte med pulmicort varje morgon.

Jag hade inte tänkt skriva något om corona här men tyckte Stilkontot (hon är kurator) skrev så fint idag för folk som är oroliga. Själv är jag inte den oroliga typen (vet att det inte är något man bara bestämmer sig för så enbart tacksam för det) men följer ändå NOLL nyheter, ser inga nyhetssändningar (dock sett två av regeringens presskonferenser) och läser inga tidningar. Jag har TT/Sveriges radios notiser påslagna i mobilen och det räcker för att jag ska få reda på när något större beslut fattas. Vinner ingenting på att gå all in i detta sorgliga.

Tycker så synd om alla i riskgrupper och om ensamma äldre, har gått med i olika grupper och erbjudit mig att handla åt folk och pratat med grannar. Men det är väl ungefär det jag kan bidra med?

Om dagarna försöker jag leva life så bra det går. Såg årets första (för mig) tussilago igår! Planerar att ta min promenadrunda varje dag nu när vi ändå jobbar hemifrån och håller på. Så fint att se ett vårtecken varje dag!

12 reaktioner till “Pollenallergi osv”

 1. Dymista är bäst! Får dock väldiga nysningar när jag tar den under de första dagarna… I övrigt kör jag samma behandling som du.

 2. Tack för detta inlägg Hanna, kändes trösterikt och bra.

  Mvh, en som är raka motsatsen till icke-orolig typ

 3. Den räddade mig med förra säsongen och snart den här hoppas jag. Äcklig så det räcker och blir över. Började liiite sent och sitter nu hemma för kan inte med att gå till jobbet med hosta just nu. Snart har effekten kickat in fullt hoppas jag.

 4. Det är just det som får mig att få panik när jag behöver använda nässpray. Hatar när man får ner det i munnen.

 5. Åh jag är med dig! Mitt stressigaste är väl all oro över jobb. Min provanställning gick preciiiiis över till fast anställning. Som jag väntat och längtat efter detta, men oroar mig för att det inte är en säkerhet efter detta.
  : (

 6. Tack för tips! Behöver egentligen kolla upp om jag har allergi och astma men känns inte som läge för en utredning nu..

  1. Nej vad svårt. Astma vill man ju verkligen kolla upp. Men bra att medicinera mot pollen som grund tänker jag, receptfritt kan väl inte göra nån större skada? Kram ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.