Så blev det helg igen

Vi har fått låna den otroligt gulliga lilla hunden igen. Känner mig så glad för det. Detta inlägg har jag skrivit då och då under hela helgen, därav olika tempus.

Fredag

Jag hämtade Arve tidigt, Juni har varit hemma sen i onsdags med lätt halsont (som gått över) och vi såg en film tillsammans hela familjen, den om Sonic.

Innan dess hade jag gått förbi Villa Brännugnen och köpt sushi. Martin åt nån soppa, typ blomkål. Vi äter ofta 2-4 olika rätter samtidigt i familjen, men jag tycker huvudsaken är att man äter tillsammans, inte att alla äter prick samma sak.

Vips var det lördag. Jag blev väckt av det här ansiktet och hade beställt nybakt bröd med utkörning, som redan hängde på ytterdörren.

Jag skulle kanske ge mig själv 7/10 poäng i guldkant på vardagen. Minst.

Nu har jag gått ut med hunden som kommer somna om i soffan med barnen, själv ska jag gå lite längre (än jag tror är bra för henne i snabbt tempo) och sen ska vi cykla till vänner och grilla korvar med hundra tillbehör och bröd och tunnbröd med mera, på deras altan. Jag och Charlie går i förväg. Ses sen!

Så här vill jag också bo.

Söndag

Nyvaken med Svenska Dagbladet som vi har för tillfället. Ätit rostad macka med cheddar och björnbär, som nästan varje morgon sen jag upptäckte denna goda kombination.

Snart ska jag ut och gå, senare ska vi köpa ett bord till balkongen. Martin har gjort mig en bild av hur vi sitter där och spelar kort ljumma sommarkvällar som jag fann väldigt romantisk så nu ska vi äntligen fixa till vår balkong. När ska det ens bli ljumma sommarkvällar? Det känns långt borta. Men det var härligt på vännernas altan igår. Utom när solen gick i moln och det blåste iskalla vindar förstås. Men det var i alla fall inte snöblandat regn.

Vädret ger mig även stor nytta av den dyra halsduk jag köpte förra våren. Sjal, halsduk, filt. Här var vi på väg hem igen.

6 reaktioner till “Så blev det helg igen”

  1. Hej gull! Är om möjligt ännu sämre/mer lågfrekvent i att kommentera än vad jag är på att läsa bloggar men ibland så, och vips dök jag ner här! Blev så glad av det där du skrev om olika middagar. Fick nämligen en plötslig, lätt obekväm självinsikt. Jag tycker nämligen by default precis tvärtom, dvs att alla SKA äta samma mat, men så hajade jag liksom till av din sunda formulering och började fundera över VARFÖR jag tycker så och – kunde inte komma på en enda rimlig anledning? Liksom nån gammal ärvd ”sanning” i stil med att bada inte förrän en timme efter du ätit? Varför måste alla äta samma jämt? Vad mer går jag runt o ”tycker” utan att egentligen veta varför? Insåg att jag håller helt med dig här, varför skulle inte alla kunna få äta olika ibland? Blev plötsligt så glad o ser en massa lättnader i köket/vardagsmiddagar, och blev tvungen att ta en skärmdump och spara ner bild, tycker det var ett jättebra förhållningssätt som jag genast ska anamma, tack för att du fick mig att tänka till o ifrågasätta mig själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.