Skrutten jag

I natt vaknade jag klockan fem med hosta. Hostade ca 40 min och sen var det kört att somna om.

En allmänläkare (eller vad det heter, hon jobbar på vårdcentral) jag träffade på en fest sa att man inte ska söka hjälp förrän man hostat i minst sex veckor, gärna åtta. Att vården inte kan göra så mycket åt hosta och att det är vanligt att den är långdragen. Det tänker jag på och går inte dit i onödan.

Men störande är det.

Kände mig som en påse skridskor när det var dags att gå upp så tog en snabb dusch, satte upp håret i en ny sovtofs utan att borsta det och åkte till jobbet med en mjuk gammal tröja och glasögon jag borde ha putsat. Det gjorde inte precis att jag kände mig piggare om man säger så.

8 reaktioner till “Skrutten jag”

  1. Så jobbigt med hosta! När jag tog dottern till läkaren för jobbig hosta fick jag höra liknande ”räkna med att det tar 100 dagar”, verkligen upplyftande. Kämpa!

  2. Om du inte har testat: Skiva en lök och häll kokande vatten över, ställ tallriken på golvet vid huvudänden. Hjälper kanske inte mot all slags hosta men lindrar ofta, har varit vår räddning när barnen varit för små för att få hostmedicin.

  3. Testa Gelo Revoice, finns receptfritt på apoteket. Mest mot kass hals, men botade en väldigt långdragen hosta för mig.

  4. Åh fy vad jobbigt! Vi är alla dunderförkylda här också. Så hemskt att inte kunna sova ordentligt. KRYA!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.