Summertime Sadness

FREDAG (missade att posta detta igår)

Skäms över att skriva detta men trots en jättefin start på semestern (åkte från Visby i onsdags morse, hem för att packa om, vidare mot Värmland och familjen, en härlig torsdag där jag och Juni sprang på morgonen, hembjudna till Annica och Stoffe med flera ”gamla vänner” och mycket skratt på kvällen) så kände jag mig så melankolisk igår kväll. Skyllde detta på VÄDRET.

Vår semesterplanering bygger liksom på hyfsat väder. Med ”hyfsat” menar jag åtminstone några dagar med 25+ och sol. Absolut inte följande:

Igår kom det en rejäl hagelskur under tiden vi satt ute och idag var infravärmen påslagen när vi åt lunch på en inglasad uteservering, för att folk skulle slippa frysa ihjäl.

Vi ska vara i Värmland hela semestern, främst i mina föräldrars hus eller vår lilla sommarstuga. Och jag vet att man kan åka på utflykter och yada yada men JAG VILL SOLA OCH BADA! Inte huttra i blåsten och känna som om jag våldgästar familjen med våra tusen väskor och leksaker i skruttigt väder.

(Har all förståelse för er som tycker detta väder är urskönt och som får panik av värmen. Men låt oss båda existera.)

Efter att ha pratat med Martin om hur skavigt jag kände att allt var (han var väldigt förstående och hade förslag på olika resor, uppskattades verkligen) märkte jag ändå att jag kanske var orimligt deppig över den ”förstörda semestern” så här en enda dag in på ledigheten. Hörde dock en liten klocka pingla i huvudet. Har jag inte känt så här förr? Jo men visst brukar jag väl inleda semestern lite låg i känslolivet?

Googlade och läste detta som jag tyckte var fint.

Såklart det får ta lite tid att komma ned i semesterstämning. Ska försöka slappna av och ha lite tillförsikt nu.

5 reaktioner till “Summertime Sadness”

  1. Känner SÅ igen mig! Därför bokade vi i år en liten tur (Gbg en natt) DIREKT semesterns började. Det hjälpte. Men jag känner av samma melankoli som du just nu. Det hade ju en orsak som du Vet men vädret påverkar verkligen! Googlade till och med sista minuten resa igår. Det har jag inte gjort på kanske, 7 år? Men det ska vända vädret! Låt oss tro på det.

  2. Jag förstår och håller med.

    Igår var så vackert väder här. Vi var vid havet två gånger. Samtidigt visste jag att det ska regna i några dagar nu. Och då bor vi i en liten stuga och rastlösheten slår till. När det är sol räcker det gott med att bada och bara hänga. Men nu…

    Vad ska vi göra?? Hoppas så värmen kommer tillbaka! Och så lite regn ibland till bönderna och så att det inte brinner som förra året. Men sen sol!

  3. Just vädret bekymrar mig inte så mycket, för jag har någon övertygelse om att det snart vänder igen. Men den där känslan i början av semestern känner jag helt igen. Har haft en veckas semester och först nu börjar jag må bra. Kände mig också obestämt deppig och ville ställa in min planerade 40-årsfest som jag sett så mycket fram emot, för vad var ens poängen med den? Men nu vill jag ha den igen! Jag tänker att man måste vänja sig vid semestern…

  4. Relaterar så till detta. Vi skippar utlandsresa i år. I stället hänger vi i lånad stuga hela sommaren och hela tillvaron här bygger liksom på fint väder. Har tre himla väderappar som jag frenetiskt tittar på hundra gånger om dagen, som att vädret mirakulöst ska bli bättre av det? Måtte vädret vända så att även vi solälskare får känna oss lite harmoniska denna sommar.

  5. Jag håller med. Hatar att frysa. Avskyr att ha rastlösa barn inne och fick igår ca två timmar in på semester ett bryt efter tusen ”mamma! Mamma! Mamma!!!” Tog ett bad och insåg att mina fötter var stelfrusna. Jag fryser tio månader per år, låt mig ha lite go värme. Åker inte heller utomlands, älskar Sverige på sommaren, men VÄDRET. Källa till ångest. Kanske är det för att jag också är nyledig och utmattat efter ett intensivt år. Eller för att vi renoverar huset och det inte passar så bra med takmålning när två livliga, utsövda barn har tråkigt. Men men, rekommenderar varma bad och rödvin, det hjälper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.