Sur & ful

Jag var ensam hemma med barnen i helgen, vilket är NOLL problem för mig som jag säkert sagt tidigare. Kan vara ganska mysigt emellanåt. Saknade dock Martins sällskap redan efter ett dygn, ville till exempel inte se På spåret själv. Ja ja.

I lördags förmiddag gjorde jag om i Arves rum, sorterade samtliga leksaker, märkte upp lådor med dymo osv. Sen var barnen ute och åkte pulka med en barnvakt (som är en dotter till våra vänner) medan jag for till stan och träffade Marie (som även har Stilkontot_ på instagram).

Vi provade massor av kläder. Och drömmiga solglasögon, om de inte kostade 7000-nånting hade jag köpt dem och satt in såna där lätt tonade glas med styrka. Kände mig mycket cool.

Tittut! (Lol)

På söndag skulle en familj komma hit på middag för att planera kalas eftersom deras dotter och Juni ska ha tillsammans. På lördag kväll gjorde jag en stor bolognese och städade lite inför detta. Sen kom Martin hem på söndag eftermiddag och var sliten efter en intensiv jobbhelg. Och hade inte alls den energi för att ta över hemmet så jag kunde jag tänkt mig.

Och så började bråket….

(Kommer ni ihåg såna där fåniga ”så började bråket”, sån himla BUSKIS men av nån anledning tycker jag det är kul??? Skriv din roligaste i kommentarsfältet skoja)

Eller bråket och bråket, snarare ”så började mitt surande”. Alltså Hanna Rosell 83 år kommer fortfarande bli sur pga förväntningar om att partnern ska komma hem och hugga i?

Ja ja efter att jag surat i sovrummet en knapp timme tog vi tag i saker, han fixade hallen och dammsög medan jag dukade och rev parmesan. Blev trevligt.

Apropå parmesan så gjorde jag detta goda nyss. Hällde frusen majs på ett bakplåtspapper på en plåt, 225 grader ca 15 minuter, den ska få färg. Tog ut, tjoffade på nån deciliter färsk-finriven parmesan (snåla ej!), några matskedar Hellmans majo, rivet skal samt saften från en lime och finhackad chili. Rörde om. SÅ GOTT!

Ja för övrigt så är nåt lite skavigt för mig nu, känner mig SUR OCH FUL. Det kan inte vara årstiden för vi var nyss i Mexico ju. Lite stress och press och saker jag BORDE göra typ röja ur Junis rum och organisera upp osv osv osv men det är väl inte hela sanningen antar jag.

Ja ja det går väl över, skönt att skriva om det i alla fall.

2 reaktioner till “Sur & ful”

  1. I morse var jag också sur och ful, men ikväll gjorde jag din majsröra (fast med creme fraiche istället för majo och cayennepeppar istället för chili) och den blev SUCCÉ! Ibland är det de små sakerna som gör det… Tack för tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.