Tio år idag + stora romantik-listan

Idag har jag och Martin varit ihop i tio år. Eftersom kvinnor generellt är enormt mycket bättre på att hylla sina män/pappor än vice versa så repostar jag väl en hyllning jag fick för ett tag sen. Så blir det lite balans i inlägget?

Ja som vi kämpat på under dessa tio år, det är ett under att vi fortfarande är ihop. Men det är vi i alla fall (är mycket glad för det) och den här veckan har börjat ganska bra kärleksmässigt med att han tog två vab-dagar i rad, eftersom jag hade mycket på jobbet, fast det betydde att han fick ställa in massor av möten.

Och imorse vaknade han dödssjuk i influensa men backade ändå upp mig när barnen var förskräckligt sega när vi skulle iväg.

Gud jag har blivit så oromantisk, tycker verkligen att äkta kärlek är att göra snälla saker mot varandra.

Men nu tänker jag i alla fall svara på den stora romantiklistan som jag såg hos HanaPee.

Vad är romantik för dig?
När Martin anstränger sig för min skull. Och när det syns i hans ögon att han minns varför han blev kär en gång för 25% av hans liv sen.

Den ultimata dejten?
Gå på fest ihop när båda är lika pepp. Och man fortsätter till andra ställen i nån taxi ihop med vänner. Och känner livet i sig, samt känner sig unga.

Mardrömsdejt?
Gå ut och äta när man har en dålig period och egentligen behöver prata ut om saker. I det läget kan man hellre åka och storhandla ihop eller vad som helst. Gå en promenad är bäst.

Hur vill du bli uppvaktad?
Genom att det är städat. Bryr mig inte om han städat själv eller hyrt städning men skönaste känslan. Nån god mat kanske och en dagens. Eller en barnvakt är bokad utan att jag vet om det och så går vi och sjunger karaoke med vänner.

Romantisk grej som får dig att *cringe*?
När det står om ens partner i den där lilla texten på instagram, där man berättar något om sig själv. Typ emoji med ringar och ett datum.

Romantisk grej man kan göra i ett förhållande?
Underlätta för den andra att må bra. Så luddigt svar; men mindre konsumtion, mer uppoffring, generellt i förhållanden?

Blommor eller choklad?
Blommor. Helst ett löst knippe så man kan släppa dem fria i en vid vas. Gillar buketter med mycket mörkgröna kvistar och blad. Kanske tistlar också. Vita krysantemum.

Bra film att kolla på på dejt?
När vi var nykära tror jag inte vi lyckades se klart en enda film. Så nån dålig man ej behöver se slutet av?

Romantisk restaurang i Stockholm?
Om nån vet en restaurang där man kan boka bord, får ett bord inte supernära andra gäster, får plats med sin jacka och får bra service så tipsa gärna.

Kan man vara romantisk mot flera samtidigt?
Absolut!

Hur gör en om man befinner sig i ett förhållande där man anstränger sig för att bidra med romantik, men ens partner gör väldigt lite?
Pratar om det?

Vardagsromantik?
Att vara snälla mot varandra, lyssna eller ge utrymme, prioritera varandra före mobilerna.

Behövs romantik?
Ja, i alla fall min tolkning av romantik.

8 reaktioner till “Tio år idag + stora romantik-listan”

  1. Jag blir förvånad när du skriver att det är ett under att ni är ihop, jag har alltid tänkt att ni är ett superpar utan minsta problem 😅

  2. Ja vilken bra påminnelse! Ibland längtar man efter romantikromantik, förälskelse och pirr-i-magen, eller rättare sagt smocka i magen, men den kommer sällan….Dock som småbarnsföräldrar, att underlätta för den andra och att få den andra att må bra, så viktigt! Fick upp ögonen extra för min man under en period då jag varit nere och utmattad, så förstående hade jag nog själv inte klarat att vara. Att ställa upp i nöd och lust, det är fint.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.