V A B

Jag kom hem från Etiopien en tidig morgon. Det var underbart att träffa familjen igen, såklart.

På natten vaknade jag och trodde att jag var kvar i Addis. Att barnen som sov i sängen var hemlösa ungar. Sen började jag känna igen Arves pyjamas och så småningom fattade hjärnan att jag var hemma. Att det var mina ungar som låg där. Sådär knäpp, mellan dröm och verklighet, har jag inte varit sen Arve var nyfödd och jag var helt utmattad.

Senare på natten fick jag ont i magen. Jätteont. Och sen var jag uppe till fyra med nån slags matförgiftning/montezumas hämnd. Det höll i sig dagen efter, med feber och frossa.

I måndags vaknade jag och var frisk men svag. På kvällen bjöd Malin hela familjen på middag på Brillo. Helt skamlöst valde jag löjromspizzan. Barnen fick presenter dessutom, en varsin bok. Juni fick Godnattsagor för rebelltjejer och Arve fick en superfin om Kärlekskungen. Tänk att man kan ha så gulliga vänner.

Martin började ett nytt jobb den här veckan och eftersom han vabbade Arve hela veckan när jag var bortrest så har jag tagit tre dagar i rad med Juni. Ibland gnäller man ju över vab, det blir stressigt på jobbet och barnen är vilda. Men även om det känns dumt att vara borta så mycket från kontoret (inkl USA och Etiopien) så har det varit väldigt mysiga dagar. Min lilla, stora tjej. Och jag har bra koll på jobbet inför jul så känner mig inte stressad.

Just nu ligger jag i soffan och svarar på mail (och skriver världens längsta dagboksinlägg uppenbarligen) och Juni pysslar. Det bästa hon vet.

På lördag har Martin fyrtioårsfest. Mitt mål är att vara pigg tills dess, den där magåkomman tog verkligen musten ur mig. Har varit helt slut.

Tänker, helt orelaterat, tipsa om att det idag är rea på den bästa vanten jag vet, från Polarn o Pyret. Köpte tyvärr själv två par för nån vecka sen.

Det bästa med den är att man trär den utanpå overallen och att den stannar där. Och är det vansinnigt kallt ute kan de ha en extra tumvante under, i ull. Det har dock inte behövts ännu.

2 reaktioner till “V A B”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.