Vad jag och Martin diskuterar

En sak är huruvida man behöver spola i kranen på morgonen, eller ej.

Morgonens första vatten används till att göra välling till Arve. Jag spolar då i kranen i uppemot en minut, jag vet att man slösar på vatten och att det är dåligt för miljön. Martin blir enormt irriterad på detta spolande. Men när jag googlar tycker jag ändå att jag har rätt.

Tror denna person håller med mig?

Just det! Vill vi att Arve ska ta irrationella beslut? Tror inte det va!

En annan bra källa:

Mvh spolarn.

11 reaktioner till “Vad jag och Martin diskuterar”

  1. Självklart ska vi spara vatten då det är möjligt och rimligt!
    Här handlar det dock om andra aspekter och jag spolar alltid fram ”nytt” vatten om det gått länge sen det spolades i kranen, just för att undvika onödig exponering för metaller mm. Om man spolar mycket/oftan under dagen bara för att få kallt vatten att dricka kan man istället fylla en tillbringare och förvara i kylen, så har man alltid tillgång till kallt vatten.

    1. Jo fast vänta lite här. Vi har nyss tagit vattenprover pga misstanke om för höga kopparhalter i vattnet. (Blondin med grönt hår). Det visade sig att vi har 1,2 mg/liter i varmvattnet och mindre än 0,01 ml/liter i kallvattnet. Dricker jag som vuxen en liter ospolat vatten får jag i mig ett dagsbehov av koppar. Och med tanke på att vattnet används till mer än dricka så skulle jag rekommendera att spola för kallvatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.