Våffeldagen & osorterade tankar

Jag och Martin gjorde rårakor i våffeljärnet till middag. Det var så gott!

Löjrom, lök & dill.

Annars har jag försökt jobba, vara lärare till Juni och ta hand om Arve samtidigt idag. Ja ja jag ska inte klaga, det gick bra. Förstående kollegor osv, klarade ändå av totalt sex timmar ledningsgruppsmöten fast jag var ensam hemma med barnen. Och lyckades dessutom vara utomhus med barnen i mer än tre timmar på eftermiddagen, hade även med hembakta muffins (jag slängde ihop på lunchen), samt morötter, kalla köttbullar, baguett osv till mellis. Herregud vilken supermänniska??? så kändes det inte precis under dagen om man säger så. Snarare som att jag inte riktigt räckte till nånstans och bara mutade och hotade.

Vi skulle utreda Arves konstiga växtvärk i slutet av mars men vårdcentralen ställer in alla besök vilket såklart är rätt. Ändå jobbigt för han hade så ont i foten i natt att han inte kunde sova. Jag masserade försiktigt i nästan en timme. Har något av era barn haft ont i fötterna av växtvärk? Tycker det känns så konstigt, han är också lite varm på de områden som gör ont (det kommer och går men har varit så här i flera år) och jag skulle verkligen vilja att en läkare uteslöt att något är fel. Borde kanske ha sökt hjälp tidigare men har tänkt att det är så vanligt med växtvärk och att det förmodligen är det. Nåväl det får bli efter pandemin.

Imorgon kan inte skolan erbjuda någon undervisning pga så hög frånvaro bland pedagogerna så vi fortsätter ha barnen hemma. Själv måste jag till kontoret några timmar men tar bilen så det känns lugnt.

Så imponerad av hur väl Junis pedagoger förberedde hemundervisningen. Otroligt, ovanpå allt annat liksom.

Nu måste jag sova.

Var rädda om er nu ❤️❤️❤️

6 reaktioner till “Våffeldagen & osorterade tankar”

 1. Hej! Vår äldsta, nu åtta, har haft hemsk växtvärk i många år – vi tror att det började redan innan han själv kunde förklara vad som var fel. Satt också mycket i foten precis som du beskriver, med värme och allt. Ipren hjälpte (ångrar att vi väntade så länge med att ge det), massage och värmekudde inte alls – så många tröstlösa, sömnlösa nätter. Enligt vården fanns det ingen anledning att tro att det fanns andra orsaker än växtvärk även om det inte riktigt överensstämde med mallen (bland annat debuterade det för tidigt). Nu är det mycket bättre sedan något år tillbaka. Kan ha varit sex år när det vände? Men jag undrar fortfarande ibland om växtvärk verkligen är hela förklaringen. Han får ofta och lätt ont i benen (benhinnorna, gissar jag p hans beskrivning), även vid typ vanliga promenader. Hoppas verkligen det blir bättre för Arve snart, förutom själva smärtan är det ju också hemskt att aldrig få sova ordentligt.

 2. Ellen har också växtvärk i fötterna. Hon kan också vakna gråtandes och så får man klappa och massera. Sist lade vi en flaska full med varmvatten i sängen (äger ingen värmekudde tydligen) och det verkade hjälpa lite grann. Det kommer även i benen för henne, men knäna och nedåt skulle jag säga. Oftast i någon av fötterna iallafall. Hoppas det inte är nåt annat med Arve!

 3. Charlie har också sån hemsk växtvärk och har haft sen så länge jag kan komma ihåg. Han är 7 nu. Det sitter mest i knäna men ibland i fötterna. Massage hjälper i 10 minuter men det slutar alltid med halv dos panodil för han blir hysterisk och rädd.
  Jag har tänkt att jag ska kolla upp igen, vi frågade mycket om det i Australien, men eftersom han aldrig haft besvär att gå eller under dagen så säger dom att det är växtvärk.
  Men man blir ändå orolig ibland.
  Jag kommer själv inte ihåg nån växtvärk men hans pappa kan fortfarande minnas, och min pappa.
  Hoppas det går över snart!

 4. Mina två största har växtvärk i fötterna/fotleden. Vi masserar och ger Alvedon. Det är bättre för min dotter nu som är lika gammal som Juni. Hon får bara ibland. Men för mellan som är lika gammal som Arve, han får fortfarande ont på nätterna och vi masserar varje kväll. Jag minns min växtvärk när jag var liten. Var hemskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.