Vandraren

Läste detta hos Sandra Beijer och håller med väldigt mycket:Jag hade en krisig vår privat och i den vevan började jag gå. Jag har inte gått en mil om dagen i snitt. Men i maj gick jag i genomsnitt ca 12 000 steg om dagen (enligt ”Hälsa”-appen i iPhone som räknar steg automatiskt). Jag tycker det kräver en del för att komma upp i de där 10 000 som rekommenderas som om det vore nån slags enkel lägstanivå att uppnå? Kommer väl upp i 3-4000 om jag inte går extra. Ja ja det var en parentes. Men i våras började jag alltså gå en del. Och det hjälpte verkligen.

Jag mår så bra av att promenera. När jag hade hund, innan barnen, var jag i skogen eller gick nära nån sjö eller älven nästan varje dag.

Jag gillade aldrig barnvagnspromenader så mycket. Eller framför allt gillade inte mina bebisar att åka vagn. Och så var jag så trött hela tiden, både fysiskt och psykiskt. Fick inget utrymme till långa promenader.

Nu älskar jag att kunna gå ut ensam, gå i mitt tempo och röra armarna fritt utan nån vagn eller koppel att hålla i. Prata med en kompis i telefon, lyssna på musik eller en podd, eller låta det vara tyst.

Jag är absolut inte typen ”jag går vart jag än ska” som en del man läser om i nån lifestyleintervju. Jag avskyr vardagsmotion, att gå i vanliga kläder med nån tygkasse innehållande dator som hasar ned från axeln. Nej jag vill ut till min vanliga runda, i mysbrallor, löparskor och med telefonen i en bra ficka.

3 reaktioner till “Vandraren”

  1. Äh, de där 10 000 är ju nån slags reklamjippogrej från länge sen, inte alls grundat på forskning. Strunta i att räkna steg och gå för att må bra! Man mår bra av att röra på sig, även om det bara är 4000 steg.

    Jag tycker fortfarande inte om att gå och att gå utan hund är typ otänkbart. Ska jag ta mig nånstans cyklar jag, tack så mycket.

    1. Jag räknar egentligen inte steg utan tycker mest det är kul att ibland gå in i hälsoappen och kolla hur jag ligger till. ÄLSKAR att gå och gör det 100% för att må bra. Men kan faktiskt också koppla antal steg under en månad till välmåendet så det är lite kul att ha någorlunda koll. Och appen räknar av sig själv hela tiden ju.

      När jag hade hund avskydde jag att gå utan hund. Vilka bortkastade promenader det kändes som! Fattar verkligen.

  2. Jag har gått till och från jobbet varje dag under några månader nu. Eller nästan iallafall. Det tar typ 35-40 min enkel väg. Jag har en enkel ryggsäck och tar inte med mig datorn hem varje dag. Har alltid bekväma sneakers på jobbet så känner att jag kan gå bekvämt. Håller med om att det är viktigt. Så skönt att få starta dagen utan att trängas i nån kollektivtrafik. Känner också att jag hänger med i årstiderna bättre nu. När man kuskar runt kollektivt så kan man lätt missa så mycket, helt plötsligt är det snö och advent och man missade hösten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.