Vänliga Veckan

Vänliga Veckan grundades 1946 av samma person som grundade Läkarmissionen. Den infaller alltid samma vecka som Alla hjärtans dag – alltså med start idag – och årets tema är att vara vänlig mot sig själv.

Jag smygstartade veckan redan igår och var väldigt snäll mot mig själv. Efter en lång frukost (drack varm choklad, läste DN och målade naglarna) åkte jag till stan.

Där gick jag till Moderna museet och såg Gilbert & George. Det var färgglatt med tydliga budskap och väldigt maskulint.

Sen gick jag till Eataly och åt en pizzabit med en extremt god mozzarella, och drack prosecco i baren. Läste samtidigt min nya bok Idioten av Elif Batuman. Den är bra!

Bild lånad av Eataly:

Sen gick jag till NK och provade kläder. Köpte en Dagmar-tröja i exakt sån modell jag var ute efter, med 60% rabatt.

Jag handlade mat på Hemköp och åkte hemåt. Där färgade jag mina gråa hår, syrade ansiktet och vek in tvätt medan Martin gjorde en pastasås. Klockan 17 kom vänner (vars barn våra barn lekt med under dagen) på middag.

När barnen somnat såg jag och Martin ett avsnitt av Russian Doll som är en svinbra serie på Netflix.

Idag fortsätter jag vara vänlig mot mig själv. Jag var med i Junis klass och berättade om mitt jobb klockan åtta. Och efter det åkte jag hem och bytte om till pyjamasbyxor igen. Redan klockan prick 11.58 hade jag jobbat undan lika mycket som jag brukar hinna på en hel dag. Värmde rester till lunch. Sen hann jag ligga i soffan och titta på molnen en lång stund innan det var dags att slå upp datorn igen.

En kommentar till “Vänliga Veckan”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.