Examenspresenter

Inlägg i samarbete med lampornu.se

Sandra Beijer skrev ett jättebra inlägg med tips på examenspresenter (grytor, knivar, bra handdukar etc). Det fick mig osökt att tänka på en riktigt bra 40-årspresent som Martin fick, nämligen en lampa (en mörkgrön Flowerpot). Han fick generellt väldigt bra presenter men just den utmärkte sig tycker jag, det fanns verkligen en tanke bakom.

Associerar vidare här. Den lampan fick mig nämligen osökt (ok, sökt) att tänka på att vi köpte fel glödlampa till den två gånger. Men om man ska köpa glödlampor eller till exempel Lysrörsarmatur LED så kan jag varmt rekommendera lampornu.se.

Ja, så fick jag det sagt.

Men seriöst, det är svårt med presenter! Till pedagoger brukar jag satsa på ”välgörenhet” i kombination med handkrämer och andra förbrukningsvaror. Sånt som jag själv hade velat få. Idag frågade en person i en stor grupp på Facebook efter tips på presenter, då hon senast hade gett bort choklad och te men helst inte ville ge bort något onyttigt. Då svarade jag att choklad inte precis är som att ge bort ett kuvert kokain. Fast sen kom jag på att hon kanske syftade på teet, jag läste nån gång att det kan innehålla tungmetaller.

Till vänner tycker jag i alla fall att det är fint att lägga ihop och köpa något ordentligt. Och göra lite research eller våga fråga rakt ut. Men om man inte vet vad man ska köpa (men är säker på att personen inte har problem med alkohol och om man har råd med 425 kronor) är alltid en flaska Pol Roger bra. Och något från Läkarmissionens gåvoshop såklart.

En kommentar till “Examenspresenter”

  1. Jaa, presenter är jättesvårt! Ändå tycker alla i min omgivning att jag är bra på det. Kanske för att jag vågar gå bortom det vanliga? Min pojkvän fick på första födelsedagen vi var ihop böckerna för att öva på högskoleprovet. Det hade såklart en vidare tanke, att han om han lyckades på provet skulle kunna komma in på en utbildning som gjorde att han kunde flytta till min stad (det lyckades, fast vi gjorde slut sen). I boken hade jag dessutom lagt in en massa postitlappar med peppiga och kärleksfulla kommentarer.

    Senast vi var på bröllop fick jag dock resignera och var med på handduksinköpet för 4000 kr… Galet lyxiga handdukar. Men förhoppningsvis håller de väl hela livet och brudparet kan tänka på sitt bröllop varje gång de duschar. Jag hade dock hellre gett något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.