Hej misskötta lilla blogg

Tack för att ni tycker till och tipsar och förlåt igen för att jag inte hunnit med att svara på kommentarer. 

Idag var en tung dag. Jag låg vaken ett par timmar i natt och det brukar jag aldrig göra, men det var så mycket i huvudet. På jobbet har jag spenderat timmar med en intervju med Denis Mukwege, inför att fotografen ska klippa ihop den till kortare filmer. Och när jag upprepade gånger hörde doktorn beskriva vad som händer när ett barn våldtas av en vuxen…. jag var helt gråtfärdig när jag åkte hem. 

Sen såg jag en uppskattningsvis sjuttonårig tjej skjuta något i armen (heroin?) på öppen gata, medan hennes äldre pojkvän hjälpte till (en man ringde polisen) och så läste jag Nyhetsmorgons Facebookstatus om barnporr och syskon som blir vittnen ”pappa sluta, han gråter ju” och sen var det ridå för den här dagen.  Hur mycket djävulskap finns det egentligen. Och då är jag ändå så personligen oberörd av riktiga hemskheter, kan knappt ens föreställa mig hur en del har det. 

En bra grej var i alla fall när en journalist som hörde min föreläsning i fredags hörde av sig med en jättebra idé på hur hon skulle kunna samla in pengar till kvinnor i Kongo. Vad många fina människor det finns ändå. 

Imorgon åker jag till Warszawa med Anna och Lina. Det blir bra. 

6 reaktioner till “Hej misskötta lilla blogg”

  1. Fy fan, börjar gråta av att läsa det här. Fixar inte att ta in. En anledning till att jag inte funkade som socialsekreterare. Men när verkligheten är så mycket värre än dikten?? Hur överlever folk? Hur kan vi ens leva med den här världen? Om det är nån tröst är jag så tacksam för alla som orkar och kan och vill göra nåt. Vi kanske kan orka lite var?

  2. Fy fan för allt.
    Mår så illa nu.

    Jag vet verkligen inte hur jag kunna hantera/förändra världen och det gör mig galen.

  3. Nästan så du skulle lagt ut triggeevarning på denna, för det är så fruktansvärt. Jag kan inte ta in den rädsla jag känner över att mina barn ska drabbas, den sorg jag känner över de barn som har drabbats och den oerhörda ilska mot de vuxna som begår dessa horribla brott. Det går inte att blunda. Det går inte att ta in allt. Fy fan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.