Internationella barnmorskedagen

Ja, den dagen är det idag och jag tänker på de barnmorskor jag mött.

På den gulliga kvinnan som jag tror hette typ Ann-Marie…? och jobbade på ungdomsmottagningen Druvan och gjorde att man vågade gå till barnmorska och prata preventivmedel. Hon var mamma till en kille i syrrans parallellklass eller något sånt men mer minns jag inte. Väldigt snäll och trygg i alla fall.

Jag tänker såklart på underbara Katarina Sandström på Charlottamottagningen, där jag gick under båda graviditeterna.

Jag minns hur jag var ute och gick med en nyfödd Juni och hunden när min barnmorska från den första förlossningen ringde och kollade om jag var ok. Hon verkade nästan gråtfärdig ibland under förlossningen, avdelningen var underbemannad när Juni föddes, jag hade dödsångest och var väldigt smärtpåverkad men vi var två som födde precis samtidigt och hon ansvarade för båda. Hon hade läst i journalen att jag gått i samtal innan förlossningen och hade såklart velat hjälpa mig till en bättre upplevelse än hon hade möjlighet till. Jag uppskattade verkligen samtalet från henne. Att hon sett och förstått.

Inför Arves förlossning bokade jag ett ”Viktoriasamtal” och fick träffa Jenny Luukkonen på Centralsjukhuset i Karlstad. Det räckte med ett samtal för att jag skulle känna mig tryggare igen. Hon lyssnade och fattade. Gav konkreta råd och förslag. Trygghet.

Minns förstås Arves förlossning där otroliga Siv Hörling hjälpte mig till nån slags revansch. Och där fantastiska undersköterskan Lina Werne fanns där hela tiden, som en himla ängel var hon.

Tack för allt! Ni är så viktiga ❤️

4 reaktioner till “Internationella barnmorskedagen”

  1. Fick en skärmdump skickad till mig & tack kära du får så fina ord ♥️
    Himla härligt att ni är nöjda!
    Kram Lina (Linda) 😘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.