Preppers

Nä nu hade nån vettig person skrivit om rädslan för ryssen på Facebook och folk kommenterade med att man borde vara beredd på att klara sig och familjen i några månader ifall Sverige skulle bli drabbade av nån slags katastrof, rysk eller ej ? Jag kollade på en lista över vad man ska ha hemma in case of emergency och jag vet inte ens vad hälften är för saker. Det känns för övrigt helt sjukt att köpa ett gasolkök för ifall det blir krig/katastrof? 

Nåväl, vi har inte ens en liter vatten hemma eftersom det brukar finnas i kranen. Men det har ändå hänt ett par gånger när vi bodde i Karlstad, att vattnet stängdes av i hela områden. Och då är det jobbigt att inte ha en droppe. Vi kan väl börja med det då, att köpa hem två flaskor vatten eller så. 

10 reaktioner till “Preppers”

  1. Ett par vattendunkar borde man verkligen ha… Mariehamn, som tydligen är ganska väl förberedda, klarar vattenförsörjningen i 1,5 dygn om något händer. Sen är det slut…

  2. Vatten – ja…men jag tänker att det blir gammalt rätt fort? Ska man hålla på och byta det år ut och år in. Eller kokar man det…? Har släktingar med vedspis så det underlättar ju matlagning 🙂

  3. Här i L.A. försöker jag ha lite vatten och mat för ungefär tre dagar ifall av jordbävning, men längre än så har vi ingen chans att klara oss.

  4. Man behöver inte köpa vatten i affären, man spolar upp från kranen för att ha i reserv.
    Ni som bor i stan kommer inte att klara er så länge utan mat och vatten så det gäller att ha ett litet lager av det mesta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.