Storstad/mindre stad

En person frågade Malin Wollin om livet i en mindre stad. Och hon svarade:

”Ibland tänker jag att vi kanske borde flytta till Stockholm eftersom det skulle vara mycket bättre för min karriär. Sedan tänker jag på den där kön till lekrummet på Kulturhuset och då vill jag såga av mina ben så att jag säkert blir kvar i Kalmar.

I Kalmar har vi nära till allt, inte minst våra egna barndomsminnen och alla platser. Vi har nära till skola, affär och centrum. Men vi har också nära till skogen och havet och våra egna föräldrar.”

Nära till affär?? Nä, jag skulle vilja hävda att det finns två huvudsakliga anledningar till att bo i den mindre stad man växte upp i:

  1. Bostadsmarknaden
  2. Närhet till familj/gamla vänner

Ok, det kan också vara billigare att utöva sin hobby, tex om man vill ha egen häst. Och det är mindre trafik. Men skolor, butiker och centrum finns det faktiskt ganska gott om i Stockholm också. För att inte tala om sjöar, havet och skogen. Det kryllar ju av naturreservat. 

Sen tycker jag ändå, precis som Malin, att hon som ställt frågan ska prova att flytta till den staden hon kommer ifrån. För det är härligt att ha nära till människor man vill träffa ofta. 

PS Den där kön är ju nästan det bästa med Rum för barn, alltså att de inte släpper in för många barn. Det gör att det är en bra ljudnivå där inne och finns gott om plats för att pussla, spela spel eller måla. I lördags var det fullt så vi fick ta en nummerlapp. När barnen lekt utanför i ungefär fem minuter fick vi komma in. Så värt det. Själv kollade jag på polishästar som bevakade en (lugn) motdemonstration. Sen passerade vi polisbilarna och köpte två Happy Meal på McDonald’s och åkte pendel i 15 min hem till förorten. 

2 reaktioner till “Storstad/mindre stad”

  1. Men verkligen! De gånger Karlstad kommer upp på vår radar handlar det ju främst om bostad och föräldrar. Sen finns inte nåt ”Rum för barn” överhuvudtaget i många mindre städer. Men det där med utbud glöms lätt bort i storstad vs. småstad. Typ ”jisses vad långt ni har från Bredäng till Skansen, i Karlstad har vi alltid nära till Mariebergsskogen.” Och så har jag minst 3 gårdar med djur och/eller parklek 10 min från hemmet också. Det finns ju inte bara ett centrum, en affär, en badplats, ett museum osv i Sthlm

  2. Alltså hah. Vi pluggade/bodde i Örebro innan vi flyttade till Stockholm och sen vi flyttade hit är det SÅ mycket enklare att hitta bra promenadvägar i skogen med vår vovve! I Örebro (aka en mindre stad) var det banne mig omöjligt – medan det här kryllar av rastplatser, rastgårdar (!) och som sagt; skogsvägar. Plus har aldrig haft så nära till affär(ER).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.