Årets bästa julklapp, varje år

Så LOL om jag skulle fortsätta med inlägg om klimat och konsumtion nu. Sån sopa jag är alltså. Men hur som helst: UPPLEVELSER är ändå de bästa presenterna som finns och ofta relativt klimatsmarta.

Biljetter till teater, konsert, festival. Åka tåg till närmsta stad och bo på hotell. Massage. SPA! Få vara ensam hemma och ha tjejfest (bland mitt drömmigaste nu).

Bäst av alla evenemang är ju alltid Way Out West. Men det vet ni väl redan att jag tycker. På fredag klockan 09 släpps Early Bird för 1695 kronor.

Alltså en biljett till Backstreet Boys 2018 kostar närmre en tusenlapp: festival är så värt!

8 reaktioner till “Årets bästa julklapp, varje år”

 1. Älskar också upplevelser och lägger alltid med glädje pengar på det. Senast Livia var på kalas gav hon tex bort ett biobesök och sen tog vi med kompisen på bio en vecka senare. Så även barn uppskattar det!

  Det jag undrar är att frågan kring hur mycket en lägger på dylika saker typ bio, teater mm är med i flera klimattester. Vad är det som tär på klimatet? Har inte listat ut detta!

  1. Festival är väl värst ur det avseendet tänker jag, med alla flygresor (artister). Vet att wow kämpar på med sitt klimatavtryck och det är ju toppen att allt är veg mm. Men tänker att såna saker kanske?

 2. Man får ju såklart mer med ett festivalpass, men mn måste ju lägga ut mer också tänker jag kring det. Vad är den sammanlagda utgiften för att åka på festival till Gbg om man inte bor i Gbg? Festivalpass. Hotellet du bor på, mat, dricka, massage? Runt 5 lax? Inte bara ett festivalpass man måste betala för. upplevelser är annats såklart jättefint. vore det finast om den är i samma stad så mottagaren en behöver stå för en rad omkostnader kring det.

  1. Jag har nog fortfarande ett småstadsperspektiv för jag är så van att det kostar att gå på stora spelningar. Har ofta bott hos kompisar i både Stockholm och Göteborg men resor och mat är svårt att komma ifrån. Kultur i egna staden är såklart extra härligt.

   Massage var bara ett tips på upplevelse, inte något jag unnar mig i samband med festival 🙂

 3. Festival=så bra grej! Ang klimatet så tror jag det har att göra med tex energiåtgång (värme, belysning etc) vid ett biobesök, badhus, ishall, typ. Och typ materialtillverkning, hur saker framställts och transporterats, och sånt. Dvs hela cykeln av klimatpåverkan och våra ekologiska fotavtryck… Fast bio och konsertbesök är såklart ett betydligt mer hållbart alternativ än obetänksam, onödig och på tok för stora konsumtion, matvanor, dålig el, ”felplacerade” pensionsspar, resande etc. Mer kultur åt folket:)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.