Återvinn textil!

Nu ryker både min älskade gula tröja som blivit nopprig beyond räddning, och Junis älskade rävklänning från Modeerska huset. Som hon använt den! Men jag kan ju inte gärna spara trasiga plagg av nostalgiska skäl, den har fått flera färgstänk som inte går bort.  Det blev en stor kasse med håliga mysbyxor, urtvättade barntights och nåt gammalt örngott. Idag lämnar jag in det till KappAhls textilåtervinning.

Det är superbra när människor lämnar in avlagda prylar, möbler, kläder till olika insamlingar. Men tänk på att det ofta är människor som jobbar ideellt som ska stå och sortera era kassar sen. Lämna bara helt och rent om det är tänkt att det ska användas av någon annan. Av respekt för alla inblandade. Om det är tveksamt så finns det alltså såna här tyginsamlingar.

Varje år hamnar mer än hälften av svenskarnas textila avfall i hushållssoporna. Majoriteten av dessa bränns i kommunernas värmeverk, men skulle istället kunna återanvändas och deras miljöpåverkan kraftigt minskas. I en värld där vi måste använda resurser på ett mer hållbart sätt, är återvunna material en viktig framtida råvara.

(ej sponsrat inlägg)

8 reaktioner till “Återvinn textil!”

  1. Så bra tips om textilåtervinning! Jag använder oftast kläder tills de går sönder men det känns ändå dumt att bara slänga.

  2. Så bra med textilåtervinning! Jag har blivit mycket noggrannare med att bara lämna hela och rena kläder efter att ha sorterat x antal sopsäckar med kläder i samband med vår insamling. Så mycket bra kläder lämnades in, men vissa påsar alltså.

  3. Jag syr ju själv och det blir rätt mycket spillbitar av tyget som inte går att göra nåt åt. Det lämnar jag till textilåtervinning och rabattcheckarna jag får lämnar jag till en kollega som har tre tonårsdöttrar. Alla nöjda!

    Fina kläder som går att använda lämnar jag hos Myrorna. Men då försöker jag tänka att det ska vara kläder jag skulle kunna tänka mig köpa second hand själv.

  4. Så bra! Gjorde precis samma sak häromdagen. Lämnade in sånt som inte är värt att sälja eller ge vidare. Gör ont i mig när jag ser att en del slänger direkt i soporna.. 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.