Börja inte med en rutin!

En Tove skriver till Kakan och frågar om hon borde börja med en rutin. Och jag känner bara NEJ, börja inte med en rutin. Strunta i att det känns som om ”alla andra” håller på med syror och micellära vatten och fan + hens moster. Om din hud är bra så är den bra. Det finns enorma krafter som vill få oss att tro att det är viktigt med peeling, lyssna inte på dem.

Med det sagt så tycker jag personligen att det är härligt med hudvård. Känslan när man lägger på en svalkande och mjukgörande fuktmask.. jag njuter verkligen. Jag är såklart långt ifrån Kakans proffsnivå men läser hennes blogg med stort intresse och även om jag är ganska konservativ när jag har hittat ett märke som jag gillar så är det ändå roligt att testa nya produkter.

För en månad sen fick jag ett prov på en ansiktsmask som visade sig vara bland de bästa jag testat. Dermalogica MultiVitamin Power Recovery heter den. Jag köpte den direkt jag fick en rabattkupong på Kicks (coupon queen, yes!). I förrgår natt sov jag med masken och när jag vaknade hade min begynnande bekymmersrynka mellan ögonbrynen helt seriöst slätats ut. Den kom tillbaks igen igår, såklart, men ändå. Jag kände mig verkligen återfuktad och härlig i hyn.

4 reaktioner till “Börja inte med en rutin!”

  1. Åh, jag är sån där som har typ samma lotion på kroppen och i ansiktet. Fast nu när jag är 35+ har jag blivit lite noggrannare med solskyddsfaktor i ansiktet även vår och höst. Typ. Det är min rutin.

  2. Jag lyssnar på podden och är så fram och tillbaka med min egna ”rutin” och mina känslor inför det. Ena dagen klickar jag hem Paula’s Choice 2% och andra dagen drar jag ner min ”rutin” till typ rengöring + fuktkräm från något mellandyrt märke. Kan känna att det är ännu en idealpress som jag inte behöver i mitt liv.

    Jag har inte några särskilda problem egentligen men är så extremt mottaglig för reklam och ”behov” en ska ha.

  3. Eller – jag älskar self-care-grejen i masker och sånt, men kan känna mig lite ledsen på något vis när det blir ”älska dig själv – köp dessa!”, en till grej att hålla ordning på och leva upp till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.