Förvaringsdrottningens utmaning

Jag tänkte följa Förvaringsdrottningens utmaning under året. Steg 1 hoppar jag över så jag går istället direkt på steg 2 som är en avgränsad del av köket. Vi känns fortfarande ganska nyinflyttade och rensade ut gammalt porslin, matlådor och sånt i flytten. Dessutom fick vi nån himla ekologisk ohyra i skafferiet förra julen så nu har jag alla torrvaror i lufttäta glasburkar = ganska enkelt att hålla ordning. Just denna utmaning innebär därför inte så mycket jobb. Jag tänkte bara gå igenom en låda med olika verktyg som är lite rotig och sen torka ur de utdragbara lådorna och diska den gigantiska besticklådan.

En dag på jullovet tänkte jag så här: om nån till exempel hört våra barn skrika så mycket att de anmält familjen till soc och soc gjorde ett spontanbesök för att ”kolla läget” skulle de eventuellt ta med sig barnen direkt. För det var så rörigt hemma att det var helt uppenbart att här lever typen av personer som samlar på levande svanar i badrummet eller liknande. Men jag kämpar ändå ständigt på mot nån slags feng shui.

När en kollega berättade en jättehemsk historia om en släktings lägenhet som brunnit upp (ja rubbet) så tänkte alla runt fikabordet på alla prylar, foton, som inte går att ersätta. Och såklart hur jobbigt det är att köpa ALLT på nytt, från potatisskalare till träningskläder till hålslag. En liten del av mig tyckte dock att det kändes befriande, att bli av med allt som ligger och skrotar och som man inte använt på ett år eller så. Börja på nytt, allt noga utvalt. Bara kläder som ”bygger stilen” etc (önskar för övrigt att jag hade en stil att bygga, älskar det citatet av Marina Kereklidou i Britas blogg. Hur nu ett inlägg om en förvaringsutmaning kunde sluta med en länk till ett utmärkt inlägg om hur man hittar sin stil…).

11 reaktioner till “Förvaringsdrottningens utmaning”

 1. Så kul att läsa att du hänger på utmaningen! Fick ett gott skratt när jag läste ditt inlägg – tror faktiskt att en hel del människor känner så.. Det är ju lättare att skaffa saker än att göra sig av med dem.. vilket ju egentligen är lite skrämmande med tanke på miljön.. Måste passa på att fråga för jag är så nyfiken – varför hoppade du över första uppdraget?

  1. Det borde jag såklart ha förklarat. Vi flyttade in för ett år sen och jag har lagt en del tankekraft (tyvärr ej lika mycket fysisk) på förvaring, var det blir liksom hubbar med prylar på väg nån annanstans etc. Tror inte jag behöver det skriftligt för förvaring är ju också ett jobb som aldrig blir helt klart, åtminstone inte för mig. Tack för en fin blogg!

   1. Å vad kul att höra att du gillar bloggen! Och att du förklarade anledningen, även om jag tror att det finns ett stort värde i att få ner saker på papper och prioritera kring dessa:) En tanke bara!:)

 2. Om du vill ha ett annat kaninhål att trilla ner i: KonMari! Låna Marie Kondos bok ”Konsten att städa” eller ännu hellre den engelska översättningen. ?

 3. Du, lufttäta glasburkar eller lufttäta burkar punkt, vilka är bra då? Vi måste göra det med pga baggar i havregynen vi köpte innan jul. Så i nya lght så kommer inget in om det inte är i lufttät burk.

  Och håller med om KonMarie, finns grupp på fejjan och lite lättare checklistor för att få en inblick utan att läsa boken!

 4. Har fått intrycket att du, precis som jag och typ (99,9 % av alla kvinnor) är projektledaren i familjen och är den som organiserar saker och ting för att få det att flyta.
  Bland annat sånt här. Hemmet skulle väl vara en samlarhåla där i barnets byrålåda fortfarande skulle ligga kläder från nyföddstiden el gamla läkemedel i apotekslådan som funnits där sen Jägers glansdagar, om det inte var jag som tog tag i det hela och rensade med jämna mellan rum. Eller så här, det är jag som tar initiativet till att det ska rensas och då gör vi det ihop el var och en beroende på vad det berör. MEN så tröttsamt att ständigt vara den som ”ser” saker som ska göras att jag numera gör det utan att säga till. Försöker intala mig själv att jag tycker det är ”kul” och det känns ju renande efteråt, men ärligt, den enda gången det är kul är när man får rensa ut sitt badrumsskåp och flytta in nya fina saker. Om igenkänningsfaktorn är hög, hur tacklar du och andra det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.