Hej från en som ska köpa alla klappar dan före dan

Nej, nu ljög jag lite i rubriken. Jag har redan beställd några på nätet. Men resten ska jag handla på onsdag, efter jobbet. Mina barn ska få ett par böcker var och så ska Juni få glitterlim, nya tuschpennor och limstift från Clas Ohlsson. Arve ska få ett par djur från Schleich. Mmm vilken präktig och måttlig förälder….

Lejonunge-113066-699061

Jag ljög förresten om en annan grej också, har jag insett. Som svar till en kommentar skrev jag att de vuxna i vår familj inte köper till varandra. Det gör vi visserligen inte egentligen, men jag köper ändå några små saker till de som köper julklappar till mina barn eftersom jag tycker att barnen ska lära sig att ge, inte bara att få. Jag och mina syskon köper också något litet till varandra. Förlåt om jag är barnslig nu, men jul är faktiskt en ganska barnslig högtid och jag skulle bli ledsen om jag fick noll paket.

12 reaktioner till “Hej från en som ska köpa alla klappar dan före dan”

  1. Jag med!!! I år har vi för första gången bestämt att vi inte köper paket till min bror med flickvän eller till m&p och tvärtom. Men då får ju jag INGENTING?? Som tur är byter jag med en kompis, och sen har mina underbara barn gett mig body shops adventskalender (woop woop, asdyr och lyxig) så jag får ett paket varenda dag.

  2. MEN ÄLSKA ATT JULEN ÄR BARNSLIG!!!! obs min gulliga morfar räknade varje julafton hur många paket han hade fått, helst av allt ville han få fler än förra året. Han blev 92 år. Så rysligt många paket hehe.

  3. Jag ÄLSKAR paket. Hos oss kommer det aldrig bli paketfri jul för oss vuxna om jag får bestämma? Pengar är typ det tråkigaste jag vet att få fortfarande. *fortfarande ett barn på julafton* . Håller med att barnen också ska förstå det här med att ge och att de som köper till barnen givetvis ska få något.

  4. Skulle också bli ledsen! Plus att jag gärna vill att barnen ska se att vi vuxna också ger varandra och skänker varandra omtanke. Vi syskon plus mamma o pappa köpt klappleken. Det har vi gjort de senaste två åren o det kör vi under Kalle anka. Barnen brukar snabbt lämna Kalle o istället kolla på oss. Tror de verkligen gullar den stunden. När de för en gångs skull inte är i centrum o vi vuxna beter oss lite girigt o busigt. Men viktigast av allt för mig med att få paket är just att FÅ PAKET. 🙂

  5. Jag kommer få en symaskin så det blir bara ett paket, och det är nog inte ens ett paket. Men annars är mitt tips att ägna december åt att spela julklappsspel i olika konstellationer av vänner 😉 Det har öppnats en himla massa paket faktiskt!

  6. Här kör vi med paket även till de vuxna, svärmor har försökt några år med att ”nä men i år behöver ni inte köpa till oss..” Men maken har bara svarat ”försent, vi har redan köpt”. Vi tycker att det är kul med julklappar, till både stora och små och som du säger -hur ska barn lära sig att det är roligt att ge om de bara får? Och vi som inte har några kusiner till barnen (jag är endabarn och makens enda syskon gick bort i cancer för sju år sedan) känner att det blir märkligt om barnen öppnar paket efter paket och vi vuxna bara tittar på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.