Hejdå fläckar!

Förlåt sånt husmorsrelaterat inlägg här men varför har jag aldrig testat Vanishpulvret tidigare? Jag har lämnat kanske tio barnplagg till textilåtervinning det senaste året pga fläckar som inte gått bort i tvätten. Men så var jag i en barnklädesbutik i Visby och pratade med en äldre kvinna som jobbade där och av nån anledning (dvs jag beklagade mig över att så många barnkläder har vit botten, i hennes butik var det mer färger) kom vi in på fläckborttagning. Hon berättade om en vit duk hon spillt rödvin på och sen glömt längst ned i tvättkorgen i ETT ÅR och hur den blev som ny med detta medel. Nu har vi testat på jordgubbsfläck och olja på Martins beiga shorts och på en intvättad köttfärssåsfläck på Arves vita tröja och det funkar verkligen. OBS detta är SÅKLART inte ett sponsrat inlägg och nåt långsökt sätt för mig att ”skapa innehåll” om en produkt. Haha jag dör vid blotta tanken ”jag började prata med en tant…”. 

6 reaktioner till “Hejdå fläckar!”

  1. Var skeptisk också pga så dålig reklam och så chockrosa burk men har också testat när ett av mina dyrare plagg fick en okänd fläck. Funkade jättebra! Så glad att jag testade.

  2. ÄLSKAR vanish. Använder både sprejen och pulvret, oftast sprejen när jag vet att jag fått nån fettfläck/bär/tomatsås. Annars miljötvättar jag, alltså sällan mer än 40 grader och hälften så mycket tvättmedel – och då vanish vid behov. Har gjort detta i flera år och det funkar verkligen utmärkt! ??

    1. Tips på tomatfläckar – ut i solen! Bleks och försvinner på några timmar. 🙂

  3. Jag använde vanish till jag upptäckte att det gick hål på barnkläderna. Förmodligen får barnen fläckar på ungefär samma ställe varje gång. Nu kör jag med sidentvål från twilfit. Är så otroligt effektiv mot det mesta men särskilt fettfläckar. Funkar även på rödvinsindränkta kläder som legat i flera dagar.

  4. Här kommer iaf billigaste tipset mot bärfläckar: koka upp vatten och häll det kokheta vattnet på fläcken – TADA!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.