Höst- och vinterskor. Och overall.

Vi behöver inventera barnens vinterplagg. Kolla upp vad som fortfarande passar, vad Arve kan ärva, vad vi behöver köpa nytt/begagnat.

Jag är i alla fall säker på att Juni behöver en ny overall. Om nån ser en butik som har rabatt på sortiment där Molos overaller ingår så hojta gärna till mig. Vi har nästan bara haft vinteroveraller från Molo för de har varit så himla bra, men de är inte precis gratis.

TIPS: Hos Sofia finns en rabattkod på 20% hos Viking.

Ännu ett tips. De bästa vintervantarna tycker jag är den här modellen från Polarn o Pyret som man kan dra upp långt ovanpå overallen och som verkligen sitter på plats. Jag tycker att vantar som man behöver sätta på innan overallen är helt hopplösa.

16 reaktioner till “Höst- och vinterskor. Och overall.”

 1. Okej, sådant här älskar jag att leta efter 🙂
  På Boozt.com så finns Molos overaller (rätt storlekar vet jag däremot inte). För 20% rabatt så använd DWT22K (testade och det funkade). Iaf 300 kronor billigare.

 2. Hur stor skillnad är det på kedjornas overaller mot dom dyra märkena. Fryser ens barn i en kappahloverall? Eller är dom inte lika slitstarka? Hjälp en novis!
  Jag köpte en täckjacka med snölås från kappahl till Charlie nu och funderar även på att köpa overall från en kedja.
  Dom är mycket ute på förskolan dock, borde jag tänka om?

  1. Kappahls blir typ alltid bäst i test! I alla fall de som heter Kaxs. Jag brukar kolla lite olika tester och försöka vara källkritisk. Men känner flera som varit supernöjda med H&M och minst två som varit missnöjda med Mini R så jag tror det är olika. Tycker mycket om Molo för att de står emot fukt väldigt bra och sitter bra. Dessutom är de slitstarka och håller bra att ärvas i flera led.

   1. Tack Hanna! Jackan jag köpte var Kax. Tyckte verkligen den kändes toppen. Ska kolla om dom har bra overall också.
    Köpte en Didrikson till Otis på 50% rea i våras men jag tror den kommer vara för stor. Köpte efter ålder men han är ju en liten kortis, tyckte jag var så smart men jag tror vi får hoppas på en ordentlig växaperiod nu för honom om det ska funka : )

     1. Kände mig bara tvungen att flika in här 🙂 Har haft flera vinteroveraller från Kaxs och de har varit superbra! Har köpt på Tradera för under halva nypriset och de har hållt fint och kommer kunna användas till minst ett barn till. Klart prisvärt alternativ!

     2. Nu har han precis 80 blivit lagom. Har en regn/skaloverall vi fått från en kompis från Lindex som passar perfekt nu så gissar att 86 kanske blir bra i vinter?
      Köper gärna om du hittar nåt i gömmorna!

  2. Jag har precis köpt KAXS-overaller till mina 4-åringar och det är andra gången. Mycket nöjd! Mina barn använde varsin overall 2 säsonger och höll galet bra. Kappahl brukar ha ok rabatter och jag fick 30% på mitt köp. Har tvillingar och ingen möjlighet att ärva så dyrare overaller känns liksom inte aktuellt…

 3. Kan tyvärr inte ge några bra tips mer än att jag mest haft Lindex till mina. Men mina barn har alltid förra årets overall av något slag då jag alltid köper när det är rea. I slutet av vintern alltså och hänger undan ett halvår. Och gärna halva reapriset. Då får man 1000kr overallerna för 250 kr. Klirr klirr i kassan och snåljåpen i mig är nöjd ??

 4. Och herregud vad präktig jag lät ovan! Var inte min avsikt! Mer att jag kanske kan räkna reashopping som hobby och en av mina största kompetenser ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.