Kejsarens nya kläder

Maria Soxbo/Husligheter skriver om ett kök utan funktion. Har folk blivit helt galna? Ok om man bara äter ute/köper take out… men ändå? Att gå genom halva rummet när man plockar ur diskmaskinen, nä nä nä.

Jag är visserligen extremt funktionsfixerad. Jag har varit inne på ämnet tidigare, när jag skrev om radhus. Men när vi häromdagen fick erbjudande om att köpa ett jättefint parhus som ska byggas i Stureby, med drömmiga material i kök och till ett relativt bra pris, kände jag mig ändå knappt frestad.

Jag har nämligen blivit bortskämd i vår ganska välplanerade fyra. I det stora badrummet har vi en lång bänk och under den finns tvättmaskin, torktumlare och plats för förvaring av smutstvätt. Det byter man inte mot ett minimalt badrum med tvättpelare och plats för ett enda badrumsskåp hur som helst. Vi har ett praktiskt kök och relativt bra förvaringsmöjligheter (kan det någonsin bli tillräckligt bra?) och det är lättmöblerat. Vi får plats med vårt stora matbord och jag gillar att det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Nä, ska man orka flytta (och typ dubblera månadskostnaderna) får det allt vara något riktigt härligt. Och härligt för mig är tydligen praktiskt. Jag är en så spännande person… 🙁

14 reaktioner till “Kejsarens nya kläder”

 1. Ju fler ställen man har bott på desto mer lär man sig om vad som är praktiskt i vardagen. Bra tänkt att se vardagen framför det tjusiga köket;) Förvaring och liten tvättstuga har varit akilleshälen i vårt hus, så det var ett av kraven på det som skulle bli hus nr 2 för oss. Och att det inte var öppen planlösning.

  1. Känner många som ogillar öppen planlösning. Ändå byggs nästan allt nytt med mer eller mindre öppna ytor? Själv gillar jag det, men det måste ju finnas variation.

   1. Har man minde yta så är det smart med öppen planlösning! Blir ju mer plats för matplatsen. Men jag och min familj är för röriga för det? haft det i två boenden och delvis där vi bor nu så nu ville vi ha något annat.

 2. Alltså jag blir helt arg när jag ser det opraktiska köket. Rasande! Älskar svensk praktisk köksstandard, framforskad och beprövad! Orka hålla på.

 3. Praktiskt är ju det bästa! Spelar ingen roll hur fint man har det hemma om inte vardagslivet flyter på. I vår förra lägenhet var luckorna på tvättmaskin och torktumlare hängda åt fel håll, så de öppnades MOT varandra (ergo man fick liksom lyfta tvätten i en stor cirkel för att få in den i torktumlare). Jag har lätt lagt en vecka effektiv tid på att störa mig på det och är så himla nöjd över att det är rätt där vi bor nu.

  1. Men gud vad intressant, just såna saker man (ofta?) behöver få vara med om för att liksom fatta att man kommer störa sig på? I alla fall är det ofta så för mig.

 4. Jag har lite så med i min pyttelilla lägenhet. Alltså lägenheten är helt okej men det som framförallt gör att jag inte ens letar efter nåt större/billigare/mer prisvärt är att tvättstugan är fantastisk med bra maskiner och torkmöjligheter och soprummet är jättebra med all möjlig sortering. Det är så PRAKTISKT att bo här så jag vill inte flytta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.