Konsumtion 

Jag skriver en del konsumtionsrelaterade inlägg, jag prenumererar på Style By och Residence och läser många bloggar som skriver om shopping. Men jag försöker verkligen ha det här i åtanke, särskilt under black friday, när jag blev bombad med mail:

 

Och när det gäller julklappar till barnen kollar jag med vänner, Blocket och Tradera i första hand. 

9 reaktioner till “Konsumtion ”

 1. Jag vill inte vara dum men när man scrollar neråt på bloggen och ser DIN önskelista inför jul känns det här sista inlägget verkligen dubbelmoral. Utveckla gärna hur du tänker! I min familj tänker vi på konsumtion och därför köper vi vuxna inget till varandra utan satsar på barnen. Din familj verkar tänka tvärtom?

  1. Jag kanske var otydlig men det var en önskelista och inte beställningsorder 🙂 Dessutom skrev jag ju att jag inte ens vet vem som ska köpa det till mig eftersom vi inte längre byter julklappar.

   Tycker du ska fundera på om ni verkligen behöver satsa på barnen. De har säkert förståelse för situationen i världen och våra ska bara få begagnade julklappar i år, jag har också bett far- och morföräldrar att bara köpa någon gåva var.

  2. PS jag tycker fördelen med önskelista är att man kan skriva vad man vill ha så att man inte får ”onödiga” saker. Vad man har behov av kan man såklart diskutera (tak över huvudet, mat, vatten, medicin) men tror du fattar.

 2. Tack för ditt utvecklande, förstår lite bättre hur du tänker! Och så klart gör ju alla olika. För min familj är det viktigt att julen får vara barnens högtid, inte bara då det gäller julklappar. Jag håller med dig om att det är bra att satsa på förre men bättre klappar. Drar man på för mycket blir det ju nästan som att klapparna förlorar sitt värde, liksom ”tack, ge mig nästa grej nu” istället för ”åh den här som jag önskat mig”.

  1. Tack för att du svarade, fick en ifrågasättande kommentar om en annan grej förut och kände mig lite missförstådd i bloggen. Tack snälla!

 3. Håller helt med! Så lätt att ramla in i fyndtänket å tro att det är ett bra köp. Får påminna mig ofta om att jag å dottern faktiskt har det vi behöver. Gillar dock ditt önskelisttänk! Att man verkligen tänker ut vad det är man vill ha/behöver för att minska allt okynneshandlande.

 4. Jag köpte faktiskt två tyger som jag väl strängt taget inte behöver, men å andra sidan behöver jag skapa, jag behöver vara kreativ, och det jag fastnat för just nu är ju lixom att sy kläder. Alltså behöver jag tyg…

  Sen fortsatte ju Adlibris black friday-rea över helgen och efter att min syster fått veta att deras hund kanske i bästa fall kommer att kunna leva ett försiktigt aktivt sällskapsliv (och inte jobba med apportering) så köpte jag en bok om rallylydnad till henne med 20% rabatt, och då råkade visst två pocketar till mig själv slinka med…

  Jag försöker shoppa saker som ger mig sysselsättning som gör mig glad, inte bara saker som gör mig glad en liten stund lixom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.