Maria! Den är inte så varm!

När jag skrev om min parkas frågade Maria om den är varm. Jag använde ju ingen annan jacka förra vintern och minns inte att jag frös. Men jag har ju så dåligt minne! Och jag frös faktiskt lite redan igår, hade visserligen glömt halsduk, men ändå! 

Jag avskyr verkligen att frysa så nu googlar jag på etiska dunjackor. Vill ha en riktigt varm som går ned över rumpan. Fast jag behöver också ha nåt plagg jag kan åka slalom i. Återkommer väl i detta oerhört intressanta ämne. 

13 reaktioner till “Maria! Den är inte så varm!”

  1. Åh! Då vet jag! Du ska ha Bergans dunjacka som heter Fonna! Den är gjord för skidåkning men också snygg på stan och de använder bara dun som är svinn från matproduktion! Återkommer med länk!

  2. Tack Hanna, då köper jag inte den! Och tack uppochhoppa för tips, följer tråden för fler!

    1. Den är så himla fin och jag älskar att de lyckats med återvinningen. Jag är en väldigt dålig ambassadör i detta avseende, men vill gärna ha en marinblå eller svart jacka. Så att jag inte ska tröttna på nåt mönster när jag tänker ha jackan i många år..

  3. Om du bara behöver skidkläder för nån enstaka helg eller vecka så såg jag på Houdinis hemsida att de hyr ut skidkläder. Hur smart!? Då kan man ha coola funktionsplagg av senaste modell på semestern utan att behöva punga ut med en massa tusenlappar. Och sen slippa dåligt samvete över att man knappt använder just den jackan så mycket mer än på semestern.
    Kanske finns fler skid(kläd)märken som gör så?

  4. Lite sen kommentar, men tips är annars att köpa en sån tunnare dunjacka som du kan ha under dina andra jackor och kappor som är lite för kalla för vintern. Tycker det funkar asbra.

    Holden är ett märke som gör skidkläder på återvunnet material, och som funkar till vardags också. Och, kolla runt efter material som inte är dun men som är lika varma, där är många tillverkare av skidkläder bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.