Nu ska vi prata om storlekar 

Sedan 2004 har de officiella europeiska damstorlekarna sett ut så här:

Extra Small (XS) = 32-34

Small (S) = 36-38

Medium (M) = 40-42

Large (L) = 44-46

XL = 48-50

XXL = 52-54

XXXL = 56-58

Jag är ganska van att det finns märken vars största storlek är 42, dvs medium. Till exempel & Other Stories. Varför går jag ens in där när jag vet att jag inte har storlek medium? 

Ändå blev jag förvånad idag när jag var på H&M och de hade ett helt segment med snygga kläder med största storlek medium. Varför???

Alltså, designers får väl göra som de vill och om man bara vill att smala ska bära ens kläder kan man ju göra som Back och sy plaggen små i storlekarna så att L blir som M. 

Men H&M?! Ångrar verkligen att jag delade den där fina reklamfilmen med ”normbrytande kvinnor”. För den var så himla bara reklam. 

Mvh sur konsument. 

5 reaktioner till “Nu ska vi prata om storlekar ”

  1. Men shit va konstigt. Å vad jag skulle vilja veta varför de har gjort så där…

  2. Provade en kappa i går. Storlek 40 var lika med L, och var också största storleken. Snart kommer det inte finnas kläder större än 38, känns det som.

  3. Detta gäller inte HM, men väl Zara. När jag flyttade till Stockholm för över 10 år handlade jag mycket på Zara. Storleken jag köpte då var alltid XS el S. Idag får jag knappt på mig deras L el XL för det drar över ryggen. Och ja, på 10 år lägger man väl på sig ett par kilo till och två graviditeter formar också om kroppen lite men min vikt är den samma som innan jag fick barn. Men herregud att jag inte ens kan knäppa en klänning i L bakom ryggen längre i deras provrum. Min kropp är inte den enda som ändrats, Zaras storlekar har också gjort det. Till det mindre. Så sjukt.

  4. Ja. Och när vi nu ska klaga på deras reklam så kan vi väl också konstatera att det är rätt hycklande att ”stärka kvinnor” samtidigt som man maximerar fast fashion på jäkligt många fabriksarbetande kvinnors bekostnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.