Tre nya favoriter

1. Origins Drink Up 10 Minute Mask

Jag blir helt silkeslen av denna mask. Och min hy, som lätt blir yttorr, känns riktigt återfuktad.

Origins drink up

2. Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

”Exfolierar både hudens yta och inuti porerna. Verkar med en koncentration av 2% salicylsyra (BHA) och ett pH-intervall av 3,2 till 3,8.” En exfoliering är alltså en peelande produkt där man istället för korn använder en vätska med syror som läggs på huden och får verka under dagen eller natten. Jag använder den här ett par kvällar i veckan, sveper med bomullsrondell över ansiktet och låter verka kanske 10 minuter innan jag använder nattkräm direkt ovanpå. Jag tycker att den är särskilt effektiv mot pormaskar.

  
3. Clarins Hydraquench Rich Cream

Efter att ha envisats med den rikaste dagkrämen från Decleor med serum och allt halva vintern men ändå känt mig stram varje eftermiddag testade jag en fetare kräm. Äntligen återfuktad och smidig i hyn hela dagarna. Inte superglad i doften, men den är acceptabel. 

  

Sen kan man ju tycka att jag borde se ut som askungen i hyn nu, men har väl aldrig känt mig så blek och glåmig som denna vårvinter. Jag slipper i alla fall vara torr och det är ändå prio.

2 reaktioner till “Tre nya favoriter”

  1. Jag är så himla kränkt över att Agnes Wold sa att hudkräm är bula. Jag tänker göra något som jag inte rekommenderar någon annan: jag tänker ignorera det hon säger, för min hud känns bättre.

    1. Ja men samma här! Jag vet heller inte hur jag ska göra för att inte ha fysiskt ont av att vara stram, vilket jag blir av att tvätta sömnen ur ögonen typ. Och det är inte för att jag ”skämt bort” min hud som vissa säger. Badar ca aldrig mina barn och de är ändå jättetorra om jag inte smörjer dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.