Fråga: höstlov i Stockholm

Jeanette: ”Skulle bli så glad om du kunde komma med några Stockholmstips för oss och barn (9 och 6 år). Vi åker dit på Höstlovet och hade planerat Skansen och Grönan men prognosen säger nu regn precis de dagarna. Har så dålig koll på vilka museum eller likande aktiviteter inomhus som är värt och roliga att besöka. Gärna några bra matställen också. Vi äter alltid på typ Vapiano och Vigårda.”

Svar:

Här kommer några spontana tips. Men bästa läsarna fyller säkert på i kommentarsfältet?

Hovstallet

Jag skulle själv gärna gå in i Hovstallet nån gång så detta tips kanske är mest för mig. Men det är i alla fall inomhus och perfekt att kombinera med Nationalmuseum som ligger helt nära.

”Följ med på minivisning av Hovstallet och hälsa på Kungens hästar. Hovstallet öppnar portarna under höstlovet och här finns stall, vagnhall och ett kafé.

Hovstallet håller öppet för alla höstlovslediga vardagarna vecka 44. Under fem eftermiddagar ges minivisningar och möjlighet att träffa hästarna. Du kan även gå på tipspromenad och fika i stallkaféet.”

Nationalmuseum

”Höstlov i ateljéerna: Den tappade kikaren. En magisk ramsa, ett märkligt hem och en tappad kikare.

Höstlovsveckan i ateljéerna tar avstamp i berättelsen i Barnens konstvärld. Vi gör egna tittskåp och fyller dem med fantasifulla världar, reseminnen och drömmar.” Tycker detta låter urmysigt och är väldigt pepp på att gå till Nationalmuseum generellt.

Vikingaliv

Jag har själv aldrig varit här men det låter spännande:

”Fyll höstlovet med spänning hos oss på Vikingaliv. Vad sägs om temat blod och blot på vikingatiden, eller varför inte vikingavärstingen Egil Skallargrimson? Upplev vår helt nyframtagna barnteater där barnen får hjälpa ett förvirrat gäng vikingar att hitta hem.”

Vikingaliv ligger i Wasahamnen ute på Djurgården.

Moderna museet

Själv ska jag gå på Moderna museet under lovet. De har så fint lovprogram!

Jag skulle också ta med regnkläder och gå på Skansen ändå, tycker det kan vara nästan lika bra i regn och tänker att det är betydligt färre besökare.

9 reaktioner till “Fråga: höstlov i Stockholm”

  1. Tipsar om Vasa museet. Bäst i test. Så himla bra med visningar filmer bra utställning barn-spår att följa ofta barn-visningar. Man få alltid plats för det är stoooort.

    Tekniska museet har öppnat en hel spelvåning i oktober har ej varit där men megamind som är deras andra stora utställning är superbra. Där kan det möjligen bli lite trängre.

  2. *Naturhistoriska! Har nåt för alla åldrar, tex Kroppen-utställning, Cosmonova, nån klimat-utställning som var tänkvärd, osv. Plus för gratis inträde, okej mat i restaurangen.
    *Bergrummet! Fint leksaks- och seriemuseum i början av Skeppsholmen. Ät på Moderna museets restaurang i närheten för vacker utsikt och god mat.

  3. Nu är ja sen på bollen som vanligt eftersom jag är inne här lite för sällan för att vara up to speed, men iallafall. Efter flytten från Stockholm tillbaka till Karlstad är utbudet av museum något vi saknar eftersom vi gått mycket på museum sen barnen var små. Barnen (5,5 och 7,5) har efter flytten efterfrågat : Polismuseét, Tekniska museét, Naturhistoriska museét, Historiska museét, Vasamuseét bland annat. Museum jag också gillar. Planerar in en stockholmshelg med mueumbesök inom kort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.