Med bil i stan

Igår tog jag bilen till jobbet. Jag hjälpte Tilda (annars känd som vår inneboende) att flytta sina saker till nya lägenheten i Täby och sen for jag vidare till jobbet i Vällingby. På kvällen hade vi bokklubb. Vi försöker alltid att träffas på en restaurang som matchar boken på något sätt. Det kan vara bokens tema, författarens favoritställe, ursprungsland. Den här gången har vi läst Mats Strandbergs Färjan och på Oaxen Slip, som vi valde, ser man ju i alla fall färjorna åka förbi.

frjan

Jag älskar att köra bil i Stockholm. När jag ska till och från jobbet åker jag dock nästan alltid kollektivt för att slippa fastna i nån galen kö. En fredag behövde jag bilen till jobbet. När jag skulle hem tog det två timmar att köra 25 km. Då grät jag nästan. Men igår åkte hade jag gott om tid på mig och dessutom valde jag en väg som inte brukar vara så tillproppad.

Först åkte jag förbi Tensta, Rinkeby och Kista och blev sentimental när jag tänkte på syrrans studentlägenhet i Kista galleria. Man tog bara hissen massor av våningar ned och så var man i själva gallerian. Minns när vi gick till H&M sent en söndagskväll, det kändes väldigt exotiskt för mig då, detta var kanske 2004? Tänkte också på var jag brukade parkera bilen och när jag gick med hunden på fältet när jag bodde hos syrran och hennes dåvarande kille en månad. Ja, jag är en sentimental person.

Sen åkte jag förbi Solna och Sundbyberg och tyckte att både Ursvik och Järvastaden såg ut som ganska mysiga områden att googla på vid ett senare tillfälle. Vidare över Gärdet och ut på Djurgården. Åh vad det fortfarande är spännande att åka runt i den här stan, det kommer det kanske alltid att vara?

Jag parkerade, samtidigt som jag pratade i telefon, köpte en biljett och lämnade kvar mitt visakort i parkeringsautomaten. Restaurangen var såklart toppen, jag hade nog kunnat äta tjugo gratinerade havskräftor, och tiden gick alldeles för snabbt. Så bra diskussioner i min bokklubb, så bra personer. På väg till söderort igen spärrade jag kortet, som såklart inte satt kvar i automaten, köpte välling, Torky och knäckebröd och åkte hem till man och sovande barn.

4 reaktioner till “Med bil i stan”

  1. Jag älskar också känslan när en bott här ett tag och liksom börjar hitta utan att använda gps. Nu när jag kör känner jag verkligen att ”detta är min stad” om du fattar känslan. Känner mig för övrigt fortfarande asball när jag kör runt i innerstan. Och när jag hänger i kvällsöppna affärer m.m Du kan ta tjejen ur Värmland men aldrig Värmland ur tjejen, ha ha Lantis 4-ever!

  2. Mitt värsta är 800 m på två timmar för att sedan missa vår avfart och vänta ytterligare 30 min på nästa. Innanför rocken hade vi en 8 h lång bilfärd från Göteborg med biltrött tvååring. Inte de gladaste timmarna om en säger…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.