Stockholm! Badplatser?

Visst är det rent generellt så att man gärna badar som man är van? Dvs är man från Göteborg tycker man att slemmiga maneter är naturligt att simma runt bland och trivs med hala berg, täckta av alger. Har man vuxit upp vid en skogstjärn är svart vatten och botten med kottar och förmultnande grenar helt vanligt. 

Själv trivs jag bäst vid Vänerns strand. Allra helst där det är fin, räfflad, ljus sandbotten. Eller snälla badklippor eller bryggor med stege. Sötvatten. 

Idag verkar det bli riktigt varmt och även om vi hann testa några stränder förra sommaren (och har gångavstånd till badplatser i två olika sjöar) har jag inte hittat den där drömmiga stranden. Helst med riktigt finkornig sand, även i vattnet. Finns den? Eller har ni tips på andra badplatser som är fina och funkar med småbarn? 

Snälla lämna en kommentar. 

21 reaktioner till “Stockholm! Badplatser?”

  1. Bor inte i Sthlm men har badat i bagis, vid nackareservatet. Det var bra! Rätt nära en golfrestaurang med lunch och glass, stor gräsmatta att ligga på och fin sand i vattnet, långgrunt och mycket barn. Kommer dock inte ihåg vad det heter….nån som vet?

  2. Flaten kanske har mest av det du frågar efter i söderort tror jag. Själv vill jag ha skånsk sandstrand 😉 men är ok med att ha 10 min bil till mälarhöjdsbadet där Mälaren känns nästan som hav. Vårt närmaste bad på promenadavstånd är örnsbergs klippor och brygga, tyvärr ej badvänligt för små barn…

  3. Vi gillar Björnö Sandarna på Ingarö. Långgrunt havsbad med barnvänlig strand. Om jag badar utan barn gillar jag klipporna i Gröndal. Även Örnsbergs klippbad (Vinterviken typ) är friskt och härligt, där finns en barnvänlig liten stranddel oxå.

  4. Du får komma hit till oss och bada! Ängbybadet ligger nära med liten sandstrand men tyvärr ofta alldeles för mkt folk för min smak. Vi brukar annars ta Lövstabadet eller möjligen Kanaanbadet.

  5. Kan inget om badplatser i Stockholm, men åh vad jag kan relatera till dina preferenser. Växte upp på andra sidan Vänern och saknar verkligen den ljusa räfflade sandbotten, det lagom långgrunda, sötvattnet, att det snabbt bli varmt. Nu har jag tillgång till dyig sjö eller stenig badstrand med maneter och badar helst i badhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.