Avslappning, meditation, sömn

Jag har väldigt svårt att acceptera dålig nattsömn. Inte för att jag får panik av att få för lite sömn, det sover man snabbt igen nästa natt. Men det känns så onödigt att ligga vaken och grubbla när man är i sängen för att sova, man kommer ändå aldrig fram till något bra vid den tiden på dygnet.

Just nu är jag på strategidagar/kick off med jobbet och i natt vaknade jag med rethosta. Hade tusen saker att tänka på och kände hur hjärnan började dra igång. Men då testade jag Ikeas sömnmeditation och den var helt ok, jag somnade gott innan den var över.

Generellt fungerar meditation jättebra för mig när det gäller sömn. Eller att slappna av generellt. Jag använder ofta en basic och gratis app som heter mindfulness och där det ingår några få program som jag gillar. Testade Headspace också men blev snål, har ändå en miljon andra prenumerationer (Storytel, HBO, Netflix, Hayu osv) så den fick ryka.

Om du har tips om bra meditation/avslappning tar jag gärna emot!

Tack på förhand!

13 reaktioner till “Avslappning, meditation, sömn”

 1. Soptipp: Vila dig i form med yinyoga. Man kan köra hela pass (på dagen ☺️) som heter ”lunchpaus”, ”efter jobbet”, ”pms” osv eller enstaka positioner såsom ”stilla vila” för avslappning på kväll/natt. Älskar appen! 79 kr i engångskostnad. Har använt den massor!

 2. Hej!
  Det finns sovmeditation på Storytel som jag använder ibland! Den är bra.

  Undrar en annan sak: Visst har du tipsat om hur en går in Doc Martens?
  Nån hälgrej? Påminn mig, jag ger snart upp mina älskade Docs pga skavsår

  1. Men tack vad bra! Ska lyssna!

   Jag bankade ut mina med en hammare, på det värsta stället. Det var det enda som funkade! Nu kan jag äntligen ha dem.

 3. Jag kör ”yoga nidra for sleep” på Spotify. Sök där, finns lite olika. Viktigt att en gillar rösten.
  Finns yoga nidra lite varstans, funkar för mig!

 4. Jag brukar lyssna på Karin Björkegren Jones podcast ”Paus”. Finns på podcast-appar! Himla avslappnade och skön.

 5. Jag har använt mig av podcasten Sleep with Me i perioder. En amerikansk man som känns supersympatisk och som själv har/har haft sömnproblem. Hans koncept är att gagga på om ditt och datt på ett osammanhängande sätt som ger en perfekt balans där man lyssnar med ett halvt öra, men det är samtidigt så trist/svårt att hägna med i att man blir trött ganska fort. För mig funkar det på samma sätt som när man somnar till att folk sitter och pratar i närheten av en, d.v.s. tryggaste och mysigaste sättet nånsin att somna på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.