Night shift och andra tips för iPhone

Jag gissar att de flesta av er med iPhone redan använder night shift när ni surfar på kvällen. Men efter den senaste uppdateringen dröjde det några dagar innan jag fattade var jag hittade funktionen och kanske var det så för nån mer? Det är alltså fortfarande via menyn man swipar upp, men man behöver hålla inne ljussymbolen för att komma dit.

(Och för Alex mormor om hon skulle läsa: ljussymbolen är alltså den som ser ut som en sol.)

STÖR EJ

Halvmånen är smart att använda när du vill ha telefonen på ljudlös men ändå kunna bli nådd av vissa viktiga personer, typ förskolan även om du sitter i möte. Då lägger du till alla du vill ska kunna nå dig som favoriter i telefonboken. Sen slår du på halvmånen. Då får du bara samtal från dina favoriter.

Har du problem av typen att du kan ringa ut men att folk inte kommer fram till dig? Kolla så du inte kommit åt halvmånen av misstag.

Du kan välja om du vill att upprepade samtal från samma nummer ska kunna komma fram genom denna knapp.

SKICKA SOM SMS:

Om du vill att dina sms ska komma fram även när du eller den du vill nå saknar wifi/fri surf (till exempel på en semesterresa) så slå på denna knapp.

BYTA LÅT MED HÖRLURAR

För att hoppa fram en låt trycker du två gånger, för att hoppa tillbaka trycker du tre gånger. Så otroligt bra funktion om man till exempel är ute och springer.

6 reaktioner till “Night shift och andra tips för iPhone”

  1. Lyckas ändå inte med night shift ? Men ändå – tack för infon om att den fanns kvar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.