Fråga Hanna: om mammakroppen

Lisen frågade om hur jag förhåller mig till mammakroppen och tog upp att även om det är befriande att jag sällan skriver om sånt så har jag ändå skrivit att jag sprungit fast jag inte haft lust etc.

Ja, jag springer kanske fyra av fem gånger fast jag inte har lust. Jag springer för att orka jogga uppför rulltrappan när jag håller på att missa pendeln, utan att få svarta prickar i synfältet och jag tycker det är jätteroligt att springa några lopp om året för att liksom utmana mig själv lite. Precis som jag ibland dammsuger fast jag inte vill så springer jag. Oftast känns det skönt efteråt. Nu har jag precis haft ett uppehåll sen i slutet av oktober då min höft blev inflammerad. Men den verkar ok igen så nu ska jag försöka hålla igång.

Hej hej vardag skrev bra om mammakroppen häromdagen såg jag (tipsar också om hennes pågående sexvecka). Själv tycker jag att det är skönt att slippa prata om egen och andras kroppar, det är så sjukt mycket kropp i olika medier ändå att jag tror att folk får vad de behöver och mer därtill. Träning är visserligen kroppsrelaterat såklart men jag har svårt att tro att jag stressar nån med mina små löprundor? Jag vet att jag skrivit något viktrelaterat i samband med kanske halvmaran, det var mest för att det kändes härligt att kunna vara med utan att ha den typiska löparkroppen. Såklart det är få som har ett helt otvunget förhållande till egen eller andras kroppar men man kan ju försöka.

Nä, nu ska den här mammakroppen ta ett långt dopp i poolen. Men vi ses!

Tack för att ni kommenterat och frågar :*

4 reaktioner till “Fråga Hanna: om mammakroppen”

  1. Tack för fint svar, såg det andra också! Jag skjöt nog lite snett med min första fråga, eg sökte jag tips på hur man blir så pass nöjd/lugn/landad i din kropp som du ändå verkar vara utifrån det en läser i bloggen. Har själv satt mitt liv (träning, garderob, mm) lite på paus i väntan på att ”åtgärda” denna lekamen på div plan, pga ”det är så en gör”.

    1. Åh jag fattar precis. Jag har alltid tyckt om min kropp även om det vore enklare att vara smal och fit, med tanke på ideal, kläder mm. Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.