Min taktik 

Jag anmäler mig tydligen till lopp och när det väl är dags blir jag på jättedåligt humör (av nervositeten?) och stör mig på alla glada som är peppade och där för att springa och ha kul. Sympatiskt, verkligen. Innan Nikeloppet var jag så irriterad att det inte var klokt. 

Jaja, jag har i alla fall en av världens gulligaste personer som hejaklack. Och mina föräldrar och syrran *hjärtemoji*. Det blir väl kul bara jag fått starta. 

7 reaktioner till “Min taktik ”

 1. Du klassas också som folk.

  Vad det gäller irritationen så kan du kalla det Pre-Race-Stress. Ingen expert på området men jag kan tänka mig att man sätter igång vissa saker i kroppen som triggar humöret.
  När jag började springa för några år sedan kunde det slå in redan 3 veckor innan loppet. Idag har jag lite mer rutin på saker inför lopp och klarar mig rätt så hyfsat.
  En av de vanligaste anledningar till dåligt humör inför lopp är när man måste ändra på sina planer likt som för dig igår när du var tvungen att hämta en nummerlapp istället för att gå på stan. Men det blir bättre med tiden 🙂
  Och vad det gäller nummerlappsutdelning istället för att få den hemskickad har att göra med att sponsorerna ofta har montrar på plats och vill sälja/dela ut reklam. Utan det skulle loppen kosta bra mycket mer.
  För några år sedan var det ganska vanligt med att man hade sitt tidschip på skon men det har nu ändras till att chipet sitter på baksidan av nummerlappen så att folk inte kan vika dem (löpare vill ha så små lappar som möjligt). Allt för att alla sponsorer ska exponeras så mycket som möjligt.
  (The end of facts)

  1. Jo, jag fattar det. Men räknar jag helt fel när jag räknat 31 000 anmälda gånger i snitt 350 kr per person och att det blir drygt 10 miljoner. Kostar det så mycket mer att arrangera ett lopp?

 2. Relaterar helt till den där känslan innan lopp. Så himla opeppad och undrar varför jag gör det här hela tiden. Sen står en där på startlinjen och plötsligt är en lite mer taggad, och känslan när en springer i mål (förutom dödstrött) är ju härlig! Jag har ju aldrig ångrat ett lopp efteråt, men oj så många ggr jag ”ångrat” att jag anmält mig de där timmarna innan start. 🙂

 3. Det enkla svaret, NEJ det kostar inte 10 miljoner att arrangera loppet.
  Men det är lite mer komplicerat än så. Loppet arrangeras av Hässelby SK och Spårvägen FK (och så tror jag även det finns något som heter Sthlm Marathon gruppen) som tillsammans har 15-20 heltidsanställda.
  Sedan finns det ganska stora omkostnader per lopp också (medaljer, nummerlappar, mat, dryck osv).
  Både Hässelby och Spårvägen har en stor verksamhet där man får fram friidrottare som skickas till EM, VM och OS och dessa får då träningsbidrag via sina klubbar. Även juniorer och ungdomar skickas på träningsläger och tävlingar via bidrag från klubbarna.
  I regel kommer mer eller mindre hela föreningarnas inkomster från deras arrangemang (10-12 lopp per år). Utan dessa arrangemang skulle inte klubbar finnas. Men visst, helt klart tjänar dom en bra slant på loppen men som sagt va, dom återinvesteras i att klubbarna kan ta hand om flera hundra ungdomar så det går till en bra sak. Hässelby vill t ex delfinansiera bygget av en inomhushall så att barn och ungdomar kan vara aktiva även vintertid.
  Samma sak gäller t ex för fotbollsklubben BK Häcken som får en enormt stor intäkt från Gothia Cup. Utan det arrangemanget skulle inte BK H. existera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.