Allan – den bevingade hästen. Och annat jag sett på tv.

Martin har fixat tv och apple-tv i sovrummet så igår kväll gick jag och lade mig mellan sovande barn och såg om* Allan, filmen om Peder Fredricsons häst. Efter att ha sett Ryttareliten och Stallet ville man ju bara ha mer av familjen Bratt-Fredricson och Allan är en jättefin film. Finns hos SVT Play i åtta månader till. Googlade förresten nu och de har lagt upp Stallet igen!!!!!1 Hoppas de lägger upp Ryttareliten också…

*som i såg den en gång till, inte som i nåt ålderdomligt dialektalt uttryck ”jag sågom en film”

Jag och Martin avslutade nyss den tredje säsongen av The Affair (den höll hela vägen) och nu har vi börjat med Ozark (Netflix). Jag tycker att det är som en bättre Breaking Bad. Det tycker tydligen TV-dags också såg jag vid en googling. Jaja. Svinbra är det i alla fall.

När jag är ensam hemma kollar jag på Entourage. Och jag vet, är jag en 21-årig kille eller? Men tydligen, för det är så underhållande.

3 reaktioner till “Allan – den bevingade hästen. Och annat jag sett på tv.”

 1. Ja, Ozark va verkligen bra! Längtar efter nästa säsong redan nu… 🙂 happy watching!

 2. Mina tv-tips just nu:
  Konstförfalskaren (SVT play)
  Radikalslöjdaren (SVT play)
  Stugor (SVT play)
  Landgång (SVT play)
  Kalles sex liv (SVT play)
  Playmakers (TV4 play)
  The lunchbox (SVT play)
  Wij spelar med (SVT play)

 3. Alltså filmen om Allan & Peder – så stark! Jag är inte ens en hästperson men jag var helt tagen när jag sett den (efter att mina hästsyrror pratat upp den). Gjorde så himla många kopplingar till mitt jobb som förskollärare, satt & tänkte att jag ville visa delar av filmen på ett föräldramöte för att förklara vårt förhållningssätt. Hade ev uppfattats som weird, haha, men fan vad fint den filmen förmedlade Peders tankar kring arbetet med hästarna. Relationen, kommunikationen, det långsiktiga – typ precis så jag tänker i mitt arbete med barnen. Blir typ rörd nu igen när jag tänker på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.