Suffragette, så hemskt bra 

Herregud vilken stark film. Jag känner mig helt skakad, sitter på tunnelbanan hem och är helt slut av alla känslor. Bara se den, allra helst på bio. Och ta gärna med din kille, bror eller pappa. 

 
(Filmen har fått rättmätig kritik om att den är så vit, håller såklart med.)

7 reaktioner till “Suffragette, så hemskt bra ”

  1. Jaaaa! Den var så himla bra. Skulle velat att mina söner var med men det blev inte så. Jag får väl gå och se den en gång till och ta med dem.

  2. Ja, bra! Fröken Frimans krig kändes lite småputtrig i jämförelse … (och en kunnig vän berättade att svenska kvinnors rösträttsrörelse också var väldigt lugn, att de t ex bara demonstrerade någon enda gång).

    1. Ja, vi gör inte jättemycket för att stötta kampen i länder där de ännu inte fått rösträtt heller känns det som… skämdes lite igår.

  3. Tänkte också på det där med att det var en väldigt vit film. Å andra sidan och ur berättarperspektivet tänker jag att det inte alltid fungerar att berätta ”alla” historier på en å samma gång. Och att de ”icke-vita” kvinnornas kamp väl var så mkt långsammare och hårdare på ett sorgligt sätt. Att de fick kämpa så mkt längre och att deras historia kanske är värd att berättas ur deras perspektiv för att folk ska fatta. Folk har väl knappt fattat det än. Tänker på Niceville(?) tex. Men tycker att det var skitkasst i eftertexterna att de bara nämnde när vita kvinnor fick rösträtt i USA och sket i att nämna att afroamerikaner fick det så mkt senare 🙁 🙁 🙁 hoppas du förstår mig rätt.

    1. Usch ja, helt vidrigt. Plus när skådisarna hade på sig de där t-shirtsen med texten I’d rather be a rebel than a slave så fruktansvärt historielöst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.