Kvällslistan

When in bloggtorka, använd en lista för att komma loss. Denna kommer från Underbara Clara via Teknifik.

När går du och lägger dig på kvällen?

Den senaste tiden har jag lagt mig alldeles för sent. Om jag går upp igen när jag har lagt barnen (så här ser deras kvällsrutin ut: tandborstning, pyjamas, ligga på sina platser med mig eller Martin i mitten, i mörkt sovrum. Arve dricker välling. Vi lyssnar på Bamse eller Morfar Prosten via Spotify tills båda har somnat) så blir det ofta mitt i natten innan jag kommer i säng. För det är så mysigt att sitta och babbla med Martin eller kolla på en av de serier vi följer. Men jag behöver somna ungefär samtidigt som barnen helst två kvällar i veckan för att må riktigt bra.

Vad är det sista du gör på kvällarna?

Går på toa, tvättar och smörjer in händerna (smörjer alltid in händerna med handryggarna emot varandra, avskyr att få kräm på handflatorna, är en väldigt intressant person på så vis lol), känner så att ytterdörren är låst, pussar Martin godnatt, kryper ned mellan barnen.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll?

Fem minuter? Om ens det. Jag tar ur linserna, tvättar bort sminket med en micellär olja från Decléor, smörjer mig med nattbalsam, tar på mig glasögon, använder (ofta) tandtråd och borstar (alltid) tänderna.

Är kvällsfika viktigt?

Nej. Men det verkar så mysigt att vara en person som dricker te och som gör iordning en kopp och nån finncrisp typ. Det gör inte jag.

Är du kvällstrött?

Ja, egentligen. Men om jag är inne i en period av ”uppe i varv” somnar jag inte i soffan utan kan vara vaken hur sent som helst.

Vad har du för kvällsrutin?

Jag vill gärna att allt ska vara färdigt när jag lägger barnen, dvs, undanplockat och sådär. Eller att Martin gör det när jag lägger dem. För efter att barnen har somnat är jag så otroligt seg och vill bara umgås med min man framför teven.

Hur ser en perfekt kvällsstund ut?

Det är fredag. Barnen somnar tidigt. Detta är alltså även för deras egen skull, så de får ordentligt med sömn. Vi har fixat hemma och kanske tänt några ljus. Martin har blandat en varsin margarita och vi har skjutit på middagen och äter nån charkbricka framför På Spåret.

NEJ FÖRRESTEN: Det är i sommarstugan. Man har solat och badat och hållit på hela dagen och barnen sover och man borstar tänderna ute vid pumpen samtidigt som solen går ned över Glafsfjorden.

Hur går du klädd på kvällen?

Helst i tights och t-shirt eller nattlinne.

Vad är det bästa med kvällen?

Lugnet, att prata ostört med Martin, att få fokusera på mig själv en stund. Men det allra bästa är nog ändå att somna nära två sovande barn. Det kommer jag sakna när de blir större.

2 reaktioner till “Kvällslistan”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.