Saker man gör för sina barn

Nästan alla har väl läst den där texten om att gå på badhus med sina barn. Det var väldigt hög igenkänning för mig, som har varit lättäcklad sen barnsben och som kan stoltsera med världens mest vältränade blåsa, eftersom jag helt slutade gå på offentliga toaletter/skoltoaletter nån gång på lågstadiet.

Men min bacillskräck (eller ”bacillskräck”, det hänger väl mer ihop med en allmän äckelkänsla än en rädsla för sjukdomar) har i alla fall mildrats en hel del och jag tror faktiskt inte att mina barn har märkt av den. Har hållit så god min när de behövt gå på toa på stan och hållit med sina små händer på toasitsen etc.

Jag har självklart med badtofflor när jag är med Juni på simskola och vill absolut aldrig sitta i badkläder och fika på nån stol i badhuset. Bland det äckligaste jag vet är smulor/matrester i badhusmiljö, får hulkningar blott av att skriva detta.

Men med det sagt: jag och barnen hade sån himla fin badhusupplevelse i söndags. Som jag tänkte berätta om men nu är pendeln nästan framme så det får väl bli senare.

12 reaktioner till “Saker man gör för sina barn”

 1. Så olika en är! Jag har varit så obrydd i badhus och har väldigt lite bacillskräck (tills jag läste den länkade texten vill säga, haha). Förutom när det går magsjuka då vill jag typ inte röra någonting. Skulle dessutom inte överleva om jag inte kunde gå på offentliga toaletter då jag är kissnödig typ jämt. Som barn kunde jag dock hålla mig hur länge helst pga äckliga toaletter 😁

 2. Ska jag ens berätta om vattengympan när vi ska hoppa ur vattnet, ligga på golvet och göra rygglyft? 😉

 3. Jag är rätt obrydd och baciller generellt….men badhus…jag har aldrig varit där med mina barn! De är lika gamla som dina. Min man har varit med äldsta någon enstaka gång. Måste man….? De får simma i sjön!

 4. Jag har absolut ingen bacillskräck, min skräck är istället hår. Speciellt blött, löst hår. Kan ha råkat smitta av det här på min sexåring (som går på simskola), får han ett hår under foten på badhuset och ber mig ta bort det får vi båda hulkningar. Sen ber jag honom stoppa ner foten i valfritt vatten istället. Min värsta gång var när jag duschade hos mina svärföräldrar, torkade mig med deras handduk som var full av hundhår. Hela min våta kropp var täckt. Fick mini-panik och skrek på min man, grät och kräktes.

  Det var inte min bästa stund. Skämdes efteråt.

  1. Hahaahaha förlåt men det är ju jättehemskt och väldigt roligt på samma gång. Tror min son har samma fobi faktiskt, han har haft panik för att klippa sig pga risken att hår ska fastna på kroppen.

 5. Jag tror att kombon är för mig det värsta: Offentliga oaletter på badhus. Blöta, ljumna toaringar, blött toapapper på golvet… 🤢 Här (bland annat) har glesbygden en sån himla fördel: Så gott om plats i badhusen = inte alls lika äckliga toaletter. När vi åker och badar en vardagkväll så är det i regel bara vi. Så skönt!

 6. Och den där om vårtan under foten som försvann under en lektion på simskolan….så sjukt äckligt att varken jag eller fotägaren kan fullfölja tanken på var den kan ha tagit vägen….
  Är för övrigt mamman som hyperventilerar av blöta hårstrån, snuskiga duschar, blött toagolv, barnens kallsupar och plaststolar mot blöt bikinirumpa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.