Fint i Falun

Tack för bra tips om Falun! Vi bodde på Scandic Lugnet och utnyttjade Martins frinätter. Hotellet var helt ok, det var trevlig personal och vi fick ett rum på elfte våningen med superfin utsikt. 


På söndagskvällen gick vi en promenad i området och kollade på skidhoppningsbackarna. 

Dagen efter åkte vi till Carl Larssons Sundborn. Jag blev så berörd av visningen! Av hur Karin fick stå tillbaka med sitt konstnärsskap, av barnen de förlorade, av kärleken mellan Carl och Karin. Det var fint. Barnen fick måla. 

Sen for vi till Stora Lunåns gårdsmejeri. Där fanns det massor av olika djur som man fick gå in till, goda ostar att köpa med hem och hembakat fika i trädgården. 

Dagen efter åkte vi till Karlstad så mer än så hann vi tyvärr inte denna gång. 

5 reaktioner till “Fint i Falun”

 1. Så härligt ni har haft det. Jag vill ge ett boktips, som knyter an till det du skrev om Karin. Hilma – en roman om gåtan Hilma af Klint av Anna Lastades Larsson som just handlar om det kvinnliga konstnärskapet, att det var männen som blev kända medan kvinnornas konst hamnade i bakgrunden.

 2. Hej!

  Har du några tips till vad som kan vara roligt att göra med en tre och ett halvt åring och en tvååring i Karlstad? Vi skall stanna en dag (lördag-söndag) och bor på Statshotellet.
  /Anneline

  1. Hej! Vad kul! Jag skulle satsa på en dag i Mariebergsskogen. Det är fri entré. Där finns djur att titta på, flera lekplatser, ett Naturum och ett litet tåg man kan åka. Perfekt för barn i den åldern! Man kan ha med matsäck eller äta lunch i Naturum eller på Terrassen. Ta bil dit eller promenera men med vagn till barnen.

   Vill ni hålla er nära stadshotellet så finns både Värmlands museum och Lars Lerins museum inom några hundra meter. Dessutom den fina lekplatsen i museiparken och en badplats i älven. På Värmlands museum finns en utställning för barn, med Tummen, Lilla Anna och långa farbrorn mm.

   Resturangtips: Båten har finast uteservering men är kanske lite mindre barnvänlig. Alfies ligger också nära er och har bra kött och pizza. Mina barn gillar Nonna Grassa mycket, inte minst nutellapizzan.

   Välkommen till Karlstad!

   1. Hej,

    Tack så jättemycket för alla tips, verkligen gulligt av dig!

    /Anneline

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.