Mina Kolmården-tips

  1. Förköp entrébiljetter på nätet för att slippa köa, kom minst fem minuter innan parken öppnar för att få en bra parkering, var först in på området och ta direkt rulltrappan upp till Bamses värld. Då hinner barnen (och du) åka alla roliga attraktioner hundra gånger innan det blir köer.


  2. Ta extremt praktiska kläder och sköna skor, vattenflaska, ombyteskläder och gärna barnvagn för alla kids under i alla fall fyra år, skulle jag säga.
  3. Ta med snacks, typ morotsstavar, kokt pasta eller inte vet jag vad dina barn gillar, men sånt som gör att de klarar en stund. Det är bra mat i restaurangerna men under högsäsong kan det vara en del köer.
  4. Kolla programmet och planera dagen efter visningarna. Prioritera att klämma in en tur med linbanan (Safari) och att gå på fågelvisningen. Sitt längst upp till höger på fågelvisningen, det är spännande när fåglarna flyger prick över huvudet på en.
  5. Vid lekparken finns bra toaletter och en tacorestaurang med skugga. Bra plats för en paus. Särskilt med större barn som kan leka en stund själva medan du pustar ut.

4 reaktioner till “Mina Kolmården-tips”

  1. Åh, perfekt, tack! Vi ska dit i sommar med barnen – första gången sedan jag själv var liten. Jättebra med tips ju.

  2. Vi var där för två år sen och mitt bästa tips för dem som har möjlighet är att åka på en vardag innan semesterperioden. Vi bodde på Vildmarkshotellet och var där två vardagar precis i början av juni. Inga köer någonstans till någonting på hela dagarna. Fantastiskt! Tänker satsa på att riva av alla nöjesparker off season, så mycket mervärde för pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.